Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η αντίσταση ο μόνος δρόμος

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Κάλεσμα σ' όλο το λαό να συμμετάσχει μαζικά στη σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», η οποία καταγγέλλει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ολη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη αποτελεί εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, με σκοπό την προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στη βαρβαρότητα της ασύδοτης αγοράς και την παράδοση των μαθητών στην ιδιωτική παιδεία και παραπαιδεία.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή των αντιδράσεων αποτελούν αναγκαία συνέπεια του αντιλαϊκού χαρακτήρα της πολιτικής αυτής. Η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίζει νέο ιδιώνυμο αδίκημα, σκοπό έχει να παρεμβάλει την Εισαγγελία και την Ασφάλεια στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, ήδη δε από τις πρώτες αστυνομικές δραστηριότητες προκύπτει η προσπάθεια τρομοκράτησης των γονιών και μαθητών, δημιουργίας αντιπαράθεσης ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς τους και συγκέντρωσης στοιχείων για το φρόνημα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των παιδιών για σχηματισμό αστυνομικών φακέλων.

Στην πρακτική αυτή της κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η αντίσταση και η ενεργητική συμπαράσταση στους γονείς και τους μαθητές. Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να πάρουν μέρος στη διαδήλωση της Τετάρτης δίπλα στη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ