Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά

«Με εισαγγελείς και αστυνομία δε γίνεται παιδεία» θα διατρανώσει σήμερα το μαθητικό κίνημα και στη Στερεά - Εύβοια και θα απαιτήσει μαζί με την κατάργηση του εκπαιδευτικού εκτρώματος, των νόμων 2525 και 2640 και την κατάργηση της κυβερνητικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου που συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή.

Τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιούνται στα σχολεία, εκφράζουν τη θέληση των μαθητών ν' αγωνιστούν με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δίκιο τους.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι μαθητές του Λυκείου Γραβιάς, τους οποίους προχτές επισκέφτηκε ο εισαγγελέας, χτες πραγματοποίησαν αποχή και πορεία που θα επαναλάβουν και σήμερα, συμμετέχοντας στο παμμαθητικό συλλαλητήριο.

Συγκέντρωση και πορεία στην Αμφισσα θα πραγματοποιήσουν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ με αιτήματα την επίλυση του κτιριακού, σίτιση - στέγαση, διδακτικό προσωπικό. Ο σύλλογος σπουδαστών καλεί τους μαθητές σε συμμετοχή για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Στη Λιβαδειά πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση των νόμων 2525 και 2640 έγινε χτες από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, ενώ οι συνελεύσεις των μαθητών του 1ου και 2ου Λυκείου, 1ου και 2ου ΤΕΕ αποφάσισαν συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 9.30 π.μ. στο « Ζάππειο».

ΣτηΛαμία υπό κατάληψη τελούσαν χτες το 1ο, 2ο και 3ο Ενιαία Λύκεια που συμμετέχουν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και στο σημερινό συλλαλητήριο προς τη Νομαρχία.

ΣτηΧαλκίδα μαζική θα είναι η απάντηση των μαθητών. Το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και Λύκειο Αρτάκης με χτεσινές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα φανάρια της Χαϊνά, και πορεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη Νομαρχία Εύβοιας.

ΣτοΑλιβέρι όλα τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, παρά τις αστυνομικές απειλές. Παράλληλα οι μαθητές του 1ου, 2ου Ενιαίου Λυκείου και του ΤΕΕ θα διαδηλώσουν σήμερα στις 11 το πρωί στους δρόμους της πόλης.

Με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Σωματείων - Συνδικαλιστών Εύβοιας και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών καταδικάζουν την πρωτοφανή ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών με την εφαρμογή πράξης νομοθετικού περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ