Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα

Στον παλμό των μαθητικών κινητοποιήσεων βρίσκεται όλη η χώρα. Το σκηνικό των εισαγγελικών παρεμβάσεων επαναλαμβάνεται σχεδόν αυτούσιο στα υπό κατάληψη σχολεία, προκαλώντας την αντίδραση των μαθητών, που αποδεικνύουν ότι δεν τρομοκρατούνται. Μαθητικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις, με τη συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών.

Στα Γιάννενα, το Συντονιστικό των μαθητών, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η Ενωση Γονέων, οι δάσκαλοι και μαζί τους ο σύλλογος φοιτητών Χημικού, οι οποίοι συντονίζουν τα αγωνιστικά βήματα ενάντια στη «μεταρρύθμιση» διοργανώνουν πορεία στις 11.30 από την Ακαδημία με κατεύθυνση τη Νομαρχία. Το Ιδιώνυμο είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και αναζήτησαν άλλες μορφές αγώνα, όπως μπλόκα στους δρόμους, αποχή από τα μαθήματα και αναστολή των καταλήψεων, μέχρι να συνεδριάσουν τα συντονιστικά τους. Παράλληλα, «αγανακτισμένοι γονείς» επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας.

Συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα και στην Αρτα, όπου οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους ύστερα από την επέμβαση εισαγγελέα στις καταλήψεις. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το 1ο Λύκειο της πόλης. Στο Αγρίνιο, συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Δημοκρατίας και στην Πρέβεζα οι μαθητές θα συγκεντρωθούν έξω από το ΤΕΕ της πόλης στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια θα γίνουν, επίσης, στη Φιλιππιάδα και στην Ηγουμενίτσα.

Στην Κέρκυρα οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στα γενικά λύκεια και θα πορευτούν προς τη νομαρχία. Αύριο, συνεδριάζει το τοπικό Συντονιστικό για συνέχιση των αγώνων, ενώ κάθε Τρίτη και Παρασκευή γίνονται γενικές συνελεύσεις στα σχολεία για την πορεία των κινητοποιήσεων. Χτες, υπό κατάληψη βρίσκονταν 11 σχολεία της Κέρκυρας.

Στη Λευκάδα , μαθητών των λυκείων της πόλης και η τοπική ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Μηνά, ενώ στον αγώνα τους συμπαραστέκονται φορείς των εργαζομένων. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν στον αυταρχισμό καθώς χτες, έγινε προσπάθεια να σπάσουν οι καταλήψεις με παρέμβαση εισαγγελέα και πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στο 2ο Λύκειο της πόλης κατάφεραν και έσπασαν το λουκέτο, όμως στο ΤΕΕ οι μαθητές μπήκαν στο σχολείο και δεν άφησαν να «σπάσει» η κατάληψη.

Πορεία θα κάνουν σήμερα και οι μαθητές στην Κάλυμνο, όπου υπό κατάληψη τελούν το ΤΕΕ και το 2ο Ενιαίο Λύκειο. Μάλιστα, στο ΤΕΕ οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία που τους απείλησε με επέμβαση εισαγγελέα για να εισπράξει την απάντηση ότι θα συνεχίσουν αγωνιστικά τον αγώνα τους. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Ανάστασης και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ