Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Στους δρόμους δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα...

«Είναι πολύ αργά για να κάνουμε πίσω». «Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω». «Οι απειλές δεν πιάνουν σε μας». «Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Θα καταργήσουμε τους νόμους». Είναι μόνο μερικές από τις απαντήσεις, τις συζητήσεις που κυκλοφορούν και κυριαρχούν στους διαδρόμους και τα προαύλια των σχολείων, πίσω και μπροστά από τις σιδερένιες καγκελόπορτες, του 1ου και 4ου ΕΛ Πετρούπολης.

Είναι οι ίδιοι 16άρηδες και 17άρηδες που διαδήλωσαν την προηγούμενη μέρα, στους δρόμους της Πετρούπολης και του Ιλίου, αψηφώντας τους εισαγγελείς και τις τρομοδιατάξεις. Είναι οι ίδιοι που την περασμένη Παρασκευή απειλήθηκαν με συλλήψεις, αν δε «σπάσουν» την κατάληψη, αν δεν υποταχθούν στις κυβερνητικές εντολές.

«Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ξέραμε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μη σκύψουμε κεφάλι», είπε ο θοδωρής. Και ο Γιώργος Μακρογιάννης πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αγρίεψε και άρχισε τις φοβέρες. Ομως εμείς αποδείξαμε ότι "δε μασάμε". Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Είναι οι ίδιοι έφηβοι που, σήμερα το πρωί, θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και θα διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, θα φωνάζουν για την υλοποίηση των ιδανικών τους, θα αγωνίζονται για να πάρουν τα όνειρά τους «σάρκα και οστά». «Καταλαβαίνεις ότι δε γίνεται διαφορετικά; ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, υπογράμμισε η Μαρία Παπίνου. Πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Γι' αυτό θα βρισκόμαστε στους δρόμους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ