Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδηλώνουν αύριο για το δικαίωμα στην μόρφωση

Διήμερη προειδοποιητική κατάληψη - αποχή από τα μαθήματα προχωρούν αύριο και μεθαύριο. Νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος

Σε διήμερη προειδοποιητική κατάληψη - αποχή από τα μαθήματα προχωρούν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, οι μαθητές Νυχτερινών σχολείων της Αθήνας, σύμφωνα με πρόταση που κατεβάζει στις γενικές συνελεύσεις των σχολείων το Συντονιστικό τους, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και συζήτησε για τη συνέχιση των αγώνων. Επίσης, αύριο Πέμπτη οι μαθητές νυχτερινών σχολείων θα πραγματοποιήσουν νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση, στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

«Ο αγώνας συνεχίζεται», τονίζει το Συντονιστικό στην ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση, όμως, έχει άλλη γνώμη, απαγορεύοντας τη συνέχεια των μαθητικών αγώνων αντικαθιστώντας τους διευθυντές των σχολείων με εισαγγελείς και τους δασκάλους μας με αστυνομικούς. Αυτό είναι το όραμα του κ. Αρσένη, της κυβέρνησης και της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία».

Τα προβλήματα όμως παραμένουν και μεγαλώνουν. Τα Λύκεια συρρικνώνονται και εκατοντάδες νυχτερινοί μαθητές διώχνονται βίαια. Στα ΤΕΕ δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα ακόμα, αφού δεν υπάρχουν βιβλία (οι μαθητές διαβάζουν σε φωτοτυπίες ακόμα ή σε cd rom), δεν υπάρχουν καθηγητές, προγράμματα, ειδικότητες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, είναι το απογευματινό ΤΕΕ Διπλάρειου, στο οποίο με απόφαση του υπουργείου, διαλύουν δύο τμήματα και πετάνε τους μαθητές στο δρόμο.

«Και ενώ αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στην παιδεία, αλλά και στη δουλιά μας - αφού πολλοί συμμαθητές μας δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο και ένα μεγάλο κομμάτι βέβαια αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι - η κυβέρνησή μας απαγορεύει το δικαίωμα στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον», επισημαίνει το Συντονιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ