Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ, ΗΘΟΠΟΙΟΥ
Να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη

- Από την πρώτη στιγμή των μαθητικών κινητοποιήσεων δηλώσατε την έμπρακτη συμπαράστασή σας στους αγώνες του μαθητικού κινήματος και σταθήκατε στο πλευρό της κόρης σας που συμμετέχει σ' αυτούς. Το θεωρείτε χρέος σας ή ανάγκη; Τι συνέβη την Κυριακή το βράδυ, έξω από το 30ό και 39ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου βρεθήκατε;

- Εχουμε χρέος και είναι ανάγκη να εμπιστευόμαστε τους νέους που αγωνίζονται για τα δίκια τους και να τους το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Την Κυριακή το βράδυ κάποιοι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων είχαν καταλάβει το σχολείο για να εμποδίσουν τα παιδιά να συνεχίσουν την κατάληψη. Οταν φώναξα μαζί με τον Αντώνη Ξένο που είχαμε πάει για να δούμε τι συμβαίνει, να μας ανοίξουν την πόρτα αφού κι εμείς είμαστε γονείς, ούτε λίγο ούτε πολύ μάς αποκάλεσαν υποκινητές και κάλεσαν την αστυνομία, λέγοντας ότι προσπαθούμε να σπάσουμε την πόρτα, ότι ρίχναμε πέτρες και προσπαθούσαμε να μπούμε από τα κάγκελα. Τουλάχιστον αστεία πράγματα. Οταν ήρθε η αστυνομία βέβαια, διαπίστωσε ότι τίποτε από αυτά δεν είχαν συμβεί και μας σύστησαν απλά να αποχωρήσουμε. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα κάποιοι χωρίς συνέλευση ή ενημέρωση όλων των γονιών αποφασίζουν να κλείσουν εκείνοι τα σχολεία και να μην επιτρέπουν στα παιδιά να μπουν για να κάνουν τη συνέλευσή τους και να αποφασίσουν ελεύθερα. Τα παιδιά, όμως, έκαναν έξω συνέλευση και πήραν την απόφασή τους. Να συνεχίσουν την κατάληψη.

- Οι εκβιασμοί που εκτοξεύονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τόσο από το υπουργείο προς καθηγητές και μαθητές, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις από γονείς προς τα παιδιά, είναι μέθοδοι ανίσχυρες μπροστά στη φλόγα που υπάρχει στην αγωνιζόμενη νεολαία;

- Οι μαθητές και όλη η αγωνιζόμενη νεολαία έχει αποδείξει τη δύναμή της. Εχει φέρει σε αμηχανία την κυβέρνηση. Η μεθόδευση των τελευταίων ημερών (απειλές, συλλήψεις, συκοφαντίες, παραπληροφόρηση) έχει ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση του μαθητικού κινήματος.

- Πώς κρίνετε τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε διεκδικήσεις διάφορων κοινωνικών ομάδων;

- Η κυβέρνηση δείχνει ολοένα και περισσότερο πόσο καλά παίζει το ρόλο της. Είναι εντεταλμένη να εξυπηρετήσει αντιλαϊκά συμφέροντα και κανένα προσωπείο δεν κρύβει τους στόχους της. Αν και νομίζω πως έπαψε από πολύ καιρό να κρατάει τα προσχήματα και όσο τα κοινωνικά στρώματα αντιστέκονται, τόσο θ' αποκαλύπτεται ο αυταρχισμός και η αδιαλλαξία.

- Η αστυνομοκρατία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός είναι ένα δεύτερο μέτωπο στο οποίο οι προοδευτικοί άνθρωποι πρέπει να αντιταχθούν;

- Είναι πρώτιστο καθήκον να αντιταχθούμε, σ' αυτό το μέτωπο που μας θέλει υποτελείς, τρομαγμένους, κλεισμένους στο καβούκι μας.

- Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στον υπουργό, στους γονείς και στα παιδιά;

- Στον υπουργό, να αποσύρει το νομοσχέδιο, στους γονείς, να συμπαρασταθούν και να εμπιστευτούν τα παιδιά τους και στους μαθητές, να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη.

Σ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νάτοι, πάλι, οι «γαβριάδες» (2008-10-11 00:00:00.0)
Μαζί με τα παιδιά μας στη διαδήλωση (2007-11-08 00:00:00.0)
Δύναμη τα δίκαια αιτήματα και ο κοινός αγώνας (2006-10-19 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο συλλαλητήριο! (2006-10-11 00:00:00.0)
Μπορούν και πρέπει να νικήσουν (1999-01-24 00:00:00.0)
Δυνατό - ενωμένο - μαχητικό προχωρά το μαθητικό κίνημα (1999-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ