Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Στον "ουσιαστικό, εθνικό διάλογο" η λύση

"H κυβέρνηση μιλάει για "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", που έρχεται μέσα από ένα νόμο, ο οποίος αυταρχικά και πρόχειρα ήρθε στη Βουλή, ψηφίστηκε επειγόντως και τη μόνη μεταβολή που κάνει είναι στο εξεταστικό σύστημα", τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.Υπογράμμισε ότι με το νέο νόμο το Λύκειο στην ουσία γίνεται ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο και προσφέρονται ευκαιρίες μόνο σε όσους μπορούν να καλοπληρώσουν και καμία προοπτική στους πολλούς.

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΔΗΚΚΙ, είπε ότι πρέπει να γίνει "ουσιαστικός εθνικός διάλογος για την παιδεία" για συνειδητή υποστήριξη μιας πραγματικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από το λαό. Επίσης, πρότεινε να δημιουργηθούν "πραγματικά ανεξάρτητα όργανα σχεδιασμού και εποπτείας". Ως τέτοια ανέφερε διακομματική επιτροπή της Βουλής χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αυτοδιοικούμενο από τους εκπαιδευτικούς. Εθνικό Κέντρο Πληροφορικής με διακομματική διοίκηση, Κέντρο Διαρκούς Επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών με αυτοδιοίκηση από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και με συμμετοχή της πολιτείας, Εθνικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Κοινότητας με αιρετούς αντιπροσώπους, που θα έχει κυρίως ελεγκτικό έργο.

Κατά τον Δ. Τσοβόλα το ΔΗΚΚΙ "αποσκοπεί σε μία παιδεία και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παρέχουν στην κοινωνία μορφωμένους πολίτες, αλλά και καταρτισμένα στελέχη, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα έχει συστατικό στοιχείο την αύξηση του εθνικού πλούτου, τη δίκαιη κατανομή του στο λαό, την πλήρη απασχόληση, την ελεύθερη ανάπτυξη του ανθρώπου και την αξιοπρεπή διαβίωσή του και ασφαλώς όχι μόνο τη βελτίωση των αριθμών σε βάρος αξιών και ανθρώπων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ