Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι... αξίες του υπουργού

Υποταγμένα και δουλοπρεπή "στηρίγματα" της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, θέλει ο υπουργός Δικαιοσύνης τους εκπαιδευτικούς. Χωρίς γνώμη και λόγο για την εκπαιδευτική πολιτική και τα σχετικά μέτρα της κυβέρνησης. Χωρίς δικαίωμα αντιλόγου και διαφωνίας, αγώνα και αντίστασης. Το μοναδικό τους καθήκον είναι να μπαίνουν στις τάξεις και να διδάσκουν, σημείωσε με στόμφο ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, τις προάλλες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Πάλι καλά, που δε ζήτησε να μετατρέπουν τους μαθητές σε αυριανούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ...

Προφανώς, έχει ξεχάσει ο υπουργός, ότι ο εκπαιδευτικός - πρώτα και κύρια - πρέπει να διδάσκει αξιοπρέπεια, τιμιότητα, θάρρος, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και, εν ολίγοις, τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνον όταν δίνει πρώτος το παράδειγμα, μόνον όταν η προσωπική του στάση είναι σε αντιστοιχία με τα όσα διδάσκει στα λόγια.

Πού να τα σκεφτεί αυτά, όμως, ο κύριος υπουργός... Αλλες είναι οι... αξίες, που αυτός υπηρετεί.

Υ. Γ. Οσο για τον Δ. Γληνό, θα συμβουλεύαμε τον κ. Γιαννόπουλο, να τον αφήσει ήσυχο. Μόνον η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντλήσει επιχειρήματα, από τη ζωή και τη δράση αυτού του μεγάλου αγωνιστή και δάσκαλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ