Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λύσεις...

ΒΡΗΚΑΝΕ τη λύση Συνασπισμός και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Μιλτιάδης Εβερτ, και φαγωθήκανε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναβολή επί ένα χρόνο των μέτρων της για την Παιδεία. Στο μεταξύ, λέει, να κάνει διάλογο και να βρει λύσεις κοινώς αποδεκτές.

***

Ακόμα δεν κατάλαβαν πώς τον εννοεί το διάλογο η κυβέρνηση; Ακόμα δεν πήραν σαφή δείγματα της αυταρχικής πολιτικής της (και) σ' αυτό το θέμα; Σε τι πιστεύουν ότι θα αλλάξει τις αντιλήψεις της η παρέλευση 12 μηνών;

***

Αλλά τι να γίνει; Οταν στην πραγματικότητα δε θέλεις να αντιπαρατεθείς στις "εκσυγχρονιστικές" επιλογές, σε κάτι τέτοια θα καταλήξεις.

***

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ μαχαιρώματα και κόντρες ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πλανώνται σε διαδρόμους. Δηλαδή των δύο (εξίσου "εκσυγχρονιστών") Παπαϊωάννου και Πρωτόπαππα, με αφορμή τις αλλαγές ηγεσίας στον ΟΑΕΔ...

***

Εμ, δεν είναι να απορεί κανείς, αφού, έτσι που τον κατάντησαν τον οργανισμό, είναι ένας εξαίρετος θύλακας εισροής κοινοτικών κονδυλίων, που ο καθείς θα ήθελε να ελέγχει. Αλλωστε, τέτοια ζητήματα είναι - να μην αμφιβάλετε - ικανά να δημιουργήσουν ρωγμές στο "εκσυγχρονιστικό" μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, όπου προσφάτως ο πρωθυπουργός ζήτησε να διασφαλιστεί η ενότητά του.

***

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ βρέθηκε - όπως πληροφορηθήκαμε - να μιλά για θέματα Παιδείας πριν τρεις μέρες σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού είχε κληθεί να μιλήσει για την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και τον ...παρουσίασαν ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης για θέματα Παιδείας, βάζοντάς τον αντιμέτωπο με τον εκπρόσωπο των μαθητών.

***

Μάλιστα, όπως ελέχθη, καθόλου δεν το χάρηκε, αφού η υπόθεση αυτή καίει τελευταία και, βέβαια, κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος δε θα ήθελε να εμπλακεί και να χαλάσει το προφίλ του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ