Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας το πάρουν απόφαση

"Η κρίση στα σχολεία που είχε σαν αφορμή την εφαρμογή του Νόμου 2525/97 πήρε υπερβολικές διαστάσεις, λόγω της εκμετάλλευσης της αγωνίας, των φόβων, της ανησυχίας, της άγνοιας, της παραπληροφόρησης μαθητών και γονέων".

Το απόσπασμα είναι από μια ανακοίνωση, που υπογράφεται από κάποιους, ανώνυμους "εκπροσώπους συλλόγων γονέων και ενώσεων γονέων της διευρυμένης νομαρχίας Αθηνών" και έφτασε στις εφημερίδες, μέσω του φαξ της Νομαρχιακής Α Αθήνας του ΠΑΣΟΚ.

Και μόνον αυτό το γεγονός, βέβαια, είναι αποκαλυπτικό των πρακτικών που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, αλλά δεν το δημοσιεύουμε για το λόγο αυτό. Θέλουμε να σταθούμε σ' αυτό καθ' αυτό το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών γίνονται όχι με αφορμή, αλλά ακριβώς ενάντια στο Νόμο 2525/97. Γίνονται επειδή ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι ο νόμος αυτός κάνει το δημόσιο σχολείο ακόμη χειρότερο και τους καταδικάζει σε "καταρτίσιμους" και "απασχολήσιμους" διαρκείας. Γίνονται, γιατί διεκδικούν ένα σχολείο αντάξιό τους και δεν πάει άλλο, με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνώντων. Ας το πάρουν απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ