Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική υποταγή

Καταγγέλλεται η πολυεθνική Βαλκανική Δύναμη, που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστές κατά των λαών και των κινημάτων της ευρύτερης περιοχής

Την πλήρη αντίθεσή της στη συγκρότηση της λεγόμενης Βαλκανικής Ταξιαρχίας, που το ιδρυτικό της πρωτόκολλο υπογράφτηκε προχτές, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και καλεί τη νεολαία και το λαό να αντιπαλέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, αναφέρει στην ανακοίνωση αυτή:

"Αλλος ένας ισχυρός κρίκος προστίθεται στο αλυσόδεμα της χώρας στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟικό άρμα, με τη δημιουργία και τη λειτουργία της επονομαζόμενης "πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης" που αποφασίστηκε στις 11 του Γενάρη στην Αθήνα. Το υποκριτικό πρόσχημα της διατήρησης της ειρήνης της σταθερότητας στην περιοχή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτής της πολυεθνικής δύναμης, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, δηλαδή, ότι αυτή η πολυεθνική στρατιωτική δύναμη με τη συμμετοχή της Ελλάδας θα υπηρετεί επεμβατικούς σκοπούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, εντάσσεται δε στο γενικότερο σχεδιασμό της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, υπενθυμίζει πως όταν έγιναν οι μεικτές ασκήσεις βαλκανικών στρατών στα πλαίσια του ονομαζόμενου "Συνεταιρισμού για την Ειρήνη" με το πρόσχημα των σεισμών στην Καλαμάτα, είχε σημειώσει τους πραγματικούς στόχους που δεν ήταν άλλοι παρά η χρησιμοποίηση και των βαλκανικών στρατών στις επιθετικές βλέψεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ο λαός μας πρέπει να βγάζει τα ανάλογα συμπεράσματα".

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει:

"Η συγκρότηση της ταξιαρχίας παίρνει σαν βάση την πρακτική εφαρμογή των πολυεθνικών δυνάμεων στη Βοσνία και την Αλβανία και εξυπηρετεί απόλυτα τη "νέα αποστολή" που διαδραματίζει το ΝΑΤΟ με τη χωρίς όρια δράσης δομή του. Μια αποστολή που στο στόχαστρο της έχει πρώτα και κύρια τους λαούς και τα κινήματά τους, που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που έχουν επιβάλει οι ιμπεριαλιστές με τη "νέα τάξη πραγμάτων".

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη συγκρότηση της λεγόμενης βαλκανικής ταξιαρχίας και καλεί τους μαζικούς φορείς, τις επιτροπές ειρήνης και τη νεολαία να διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο. Καλεί το λαό να αντιπαλέψει την πολιτική της ΝΑΤΟικής υποταγής που μετατρέπει τους Ελληνες στρατιώτες σε Ράμπο στην υπηρεσία των συμφερόντων της "νέας τάξης" και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικρογραφία του ευρωπαϊκού στρατού (2000-09-28 00:00:00.0)
Βαλκανικό προγεφύρωμα της "νέας τάξης" (1999-01-17 00:00:00.0)
Στην Αθήνα οι τελικές υπογραφές (1999-01-10 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικός σφυγμός χτυπά στο Ακτιο (1998-05-21 00:00:00.0)
Στρατιά της ειρήνης (1998-05-16 00:00:00.0)
"Οχι" στην πολυεθνική ταξιαρχία, "ναι" στην ειρήνη (1998-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ