Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Οχι" στην πολυεθνική ταξιαρχία, "ναι" στην ειρήνη

Την αντίθεσή της στην εγκατάσταση της "Βαλκανικής πολυεθνικής Ταξιαρχίας" στην περιοχή εκφράζει με ανακοίνωση - καταγγελία της η ΝΕ Ν. Κιλκίς του ΚΚΕ και καλεί το λαό να αντιδράσει για να μην επιτρέψει τη δημιουργία και εγκατάστασή της στη Ν. Σάντα Κιλκίς. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, τονίζεται ότι:

"Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικώντας την ανάθεση ρόλου από τους Αμερικανούς, εδώ και κάποιους μήνες, έχει ξεκινήσει εκστρατεία προώθησης των αμερικανικών σχεδίων για τη συγκρότηση της πολυεθνικής ταξιαρχίας των Βαλκανίων που θα αποτελείται από δυνάμεις της χώρας μας, της Τουρκίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔ Μακεδονίας, Αλβανίας, Ρουμανίας. Περιοδεύει τις βαλκανικές χώρες για να εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους σχετικά με τη συγκρότηση της ταξιαρχίας και προσφέρει το Κιλκίς και συγκεκριμένα τη Ν. Σάντα, ως έδρα της. Η δημιουργία της ταξιαρχίας αποτελεί υλοποίηση των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ οι οποίες τώρα διευρύνονται με στρατό από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που συμμετέχουν στο Νατοϊκό πρόγραμμα με την ονομασία "Συνεταιρισμός για την ειρήνη".

Το πρόσχημα είναι το Κόσσοβο, αλλά η "Βαλκανική Ταξιαρχία" αφορά ολόκληρη την περιοχή. Αποτελεί ένα νέο βήμα επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών και στο χτύπημα της αντίστασης και αντίδρασης των λαών της περιοχής ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων που προωθούν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αλλά και στο χτύπημα των λαϊκών κινημάτων τους.

Ηδη ο κοινοτάρχης της Ν. Σάντας τοποθετήθηκε ευνοϊκά για την εγκατάσταση της ταξιαρχίας στη Ν. Σάντα με μόνο κριτήριο το "οικονομικό όφελος" χωρίς να σκεφθεί τις άλλες επιπτώσεις ακόμη και για την ίδια την κοινότητα, που δεν αντισταθμίζονται με οποιαδήποτε οικονομικά οφέλη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ είναι αντίθετη με την εγκατάσταση της πολυεθνικής ταξιαρχίας στην περιοχή και θα πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού του Ν. Κιλκίς. Καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους μαζικούς φορείς του νομού να τοποθετηθούν σ' αυτή τη σοβαρή εξέλιξη και να αντιδράσουν. Καλεί το λαό του Κιλκίς να αντιπαρατεθεί συντονισμένα με τους λαούς των γειτονικών χωρών στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και στους εκπροσώπους της στην περιοχή. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγουν οι λαοί και η ειρήνη κερδισμένοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ