Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συρρικνώνεται με κυβερνητική απόφαση

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της βιομηχανίας

Περιοδεία στη "Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου" (ΜΒΗ) στο Κεφαλόβρυσο πραγματοποίησε πρόσφατα αντιπροσωπεία της ΝΕ Ιωαννίνων με τον βουλευτή του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα, όπου είχαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων και το διευθυντή της επιχείρησης. Κατόπιν ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους της βάρδιας.

Η "Μεταλλουργική Ηπείρου" ανήκει στην αμυντική βιομηχανία, στον όμιλο της ΕΒΟ. Δυστυχώς η αδιαφορία της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, την οδήγησαν στην παραγωγική συρρίκνωση, στη μείωση των εργαζομένων από 180 σε 108, στην έλλειψη παραγγελιών και στην υπολειτουργία της. Να σημειωθεί ότι, ενώ ΜΒΗ μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και έχουν εγκριθεί επενδύσεις γι' αυτό το σκοπό, η κυβέρνηση δε φροντίζει για την απορρόφηση των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί επένδυση 403 εκατομμυρίων χωρίς ίδια συμμετοχή από το πρόγραμμα "Κόμετ" και δεν προχωρά. Επίσης εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη! Ωστόσο οι δυνατότητες της βιομηχανίας είναι καλές και μπορεί να απασχολήσει και νέο προσωπικό, αν γίνουν νέες επενδύσεις και εκσυγχρονιστεί και, βεβαίως, δοθούν παραγγελίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ομως, αντί αυτών, η κυβέρνηση εξαγγέλλει την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα και της αμυντικής βιομηχανίας, της ΕΒΟ και άλλων επιχειρήσεων.

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε το ενδιαφέρον του Κόμματος αναφερόμενος και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει στη Βουλή σχετικά, σε αντίθεση με την αδιαφορία ή το ανύπαρκτο ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. "Εδώ στους εργαζόμενους μιλάνε για στήριξη της βιομηχανίας και τη μη ιδιωτικοποίησή της, όπως, άλλωστε, κάνουν και με τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη"", τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Τασούλας για να προσθέσει: "Κεντρικά, όμως, τα κόμματά τους άλλα λένε και στη Βουλή ψηφίζουν υπέρ της ιδιωτικοποίησης όλων των ΔΕΚΟ".

Τέλος, ο κομμουνιστής βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν ενωμένοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του νομού και της χώρας για τη σωτηρία της ΜΒΗ, την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Εκλεισε καλώντας τους όλους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση για να δώσουν αγωνιστικό μήνυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ