Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Αναθεώρηση... θεσμών

Με θέμα τις θέσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος συνεδρίασε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρός του, Δ. Τσόβολας,στην εφ' όλης της ύλης ομιλία του, εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων, ενώ προέβλεψε ότι "πρέπει να προετοιμαζόμαστε για εποχή μεγάλων εντάσεων" και δεν παρέλειψε να καλέσει και πάλι στο αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο, όπως είπε "των μη προνομιούχων Ελλήνων, που πλέον είναι οι άνθρωποι της εργασίας και της δημιουργίας της παραγωγής και οι άνθρωποι του πολιτισμού".

Σχετικά με τις προτάσεις του ΔΗΚΚΙ για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρός του σημείωσε ότι είναι αντίθετο με την αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

Επίσης μεταξύ των προτάσεων, περιλαμβάνονται: η εισαγωγή θεσμών λαϊκής πρωτοβουλίας (δημοψηφίσματα και προτάσεις νόμου), να υπάρξει σαφής προσδιορισμός στο άρθρο 28 του ισχύοντος Συντάγματος για τη διασφάλιση της εθνικής αξιοπρέπειας. Ακόμα ενίσχυση του ρόλου της Βουλής, εκσυγχρονισμός και εκ βάθρων αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, ενίσχυση της αποκέντρωσης της ΤΑ και εξασφάλιση οικονομικής αυτοδυναμίας σε όλους τους βαθμούς (γνωστή όμως είναι η θέση του ΔΗΚΚΙ για λειτουργία των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ με... ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ