Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικός σφυγμός χτυπά στο Ακτιο
  • Την Κυριακή, 24 Μάη, στις 11 π.μ., η μεγάλη Πορεία Ειρήνης από την Πρέβεζα στο Ακτιο
  • Διακήρυξη - κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Στο Ακτιο χτυπά την ερχόμενη Κυριακή ο αντιιμπεριαλιστικός σφυγμός της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, στη διακήρυξη - κάλεσμα, τονίζουν πως "οι εντεινόμενες προσπάθειες για την επιβολή και εδραίωση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών έχουν σαν αποτέλεσμα, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Τα γεγονότα στον Περσικό Κόλπο και στο Κοσσυφοπέδιο, οι γενικότερες ΝΑΤΟικές προετοιμασίες προειδοποιούν και υπενθυμίζουν πως, αν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν, κινδυνεύουν είτε να συρθούν σε νέες αιματοχυσίες ή να καταδικαστούν στη σιωπή, κάτω από την υποδούλωση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

Η απόφαση για διεύρυνση του ΝΑΤΟ, οι προετοιμασίες επέκτασής του σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, η νέα επιθετική δομή του, η συγκρότηση Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης δείχνουν πολύ καθαρά πως η "νέα τάξη" αυξάνει την απειλή της στην περιοχή και σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Ελλάδα, με τις επιλογές της κυβέρνησης και των άλλων υποστηριχτών της "νέας τάξης", γίνεται θύτης και θύμα. Συμμετέχει ενεργά στις επιθετικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Παραχωρεί τμήμα του ελληνικού στρατού στις δολοφονικές Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης. Προετοιμάζει στρατόπεδο για την εγκατάστασή τους στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργείται το νέο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Λάρισα, ΝΑΤΟικό λιμάνι στο Λιτόχωρο. Αποθηκεύει πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στον Αραξο. Πρωταγωνιστεί στη συγκρότηση Βαλκανικής Πολυεθνικής Στρατιωτικής Δύναμης, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ. Διαλύει και παραδίδει στο πολυεθνικό κεφάλαιο την αμυντική βιομηχανία. Με τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο και τυπικά παραδίνεται στην κυριαρχία των ΗΠΑ και διχοτομείται. Προωθείται η οριστική διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου.

Η ασύδοτη και προκλητική δραστηριότητα του Αμερικανού πρεσβευτή Μπερνς, η επίσκεψη 70 πλοίων με 12.000 άνδρες το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα μας, αποτελεί ντροπή για το λαό μας και την ιστορία του, διαμορφώνει κλίμα αμερικανοΝΑΤΟικού προτεκτοράτου και όχι ανεξάρτητης χώρας.

Η περιοχή μας υφίσταται τη βία και τους κινδύνους από την παρουσία της βάσης του Ακτιου. Αλλά και ολόκληρη η χώρα κινδυνεύει από την παρουσία πυρηνικών όπλων και των αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση αφαίρεσης των κοινωνικών τους δικαιωμάτων: Της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας. Καταδικάζονται στη λιτότητα και τη φτώχεια, ενώ καλούνται να πληρώσουν 6 τρισ. δραχμές για νέους, ΝΑΤΟικούς κυρίως, εξοπλισμούς. Η καλλιέργεια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού αναβιώνει φασιστικές αντιλήψεις, με στόχο να διαιρέσει τους εργαζόμενους και τους λαούς".

Και η διακήρυξη - κάλεσμα καταλήγει:

"Φίλοι της ειρήνης

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, ο φιλειρηνικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, ο συντονισμός των κοινωνικών και φιλειρηνικών οργανώσεων είναι η μόνη απάντηση. Ο καθένας από μας καλείται να απαντήσει στο μεγάλο δίλημμα της εποχής μας: Υποταγή στη βαρβαρότητα ή αντίσταση και ανατροπή της;

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ

Προσυγκέντρωση στο Φάρο Πρέβεζας στις 10 π.μ.

Να απαιτήσουμε:

  • Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ
  • Να κλείσει η βάση του Ακτιου - Εξω όλες οι βάσεις και τα πυρηνικά
  • Οχι άλλο αίμα στα Βαλκάνια
  • Οχι στην επέκταση και Νέα Δομή του ΝΑΤΟ
  • Οχι στη διχοτόμηση του Αιγαίου και τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου
  • Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
  • Ζήτω η φιλία των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ