Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλεί κι από πάνω ο ΚΑΖΗΣ

Νέα επίθεση κατά του επιχειρησιακού σωματείου, με απειλές και εξώδικα προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετάλλου ΚΑΖΗΣ.

Η τελευταία απόλυση εργαζόμενου έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ ο εργοδότης έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει και άλλες απολύσεις. Επίσης δεν καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία, ενώ αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο, ακόμα και να πάρει μέρος σε τριμερή συνάντηση που κάλεσε η Επιθεώρηση Εργασίας Κρυονερίου.

Μετά τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης, ο εργοδότης έστειλε εξώδικο στο οποίο κατηγορεί τους συνδικαλιστές πως δήθεν αρνούνται να εκτελέσουν την εργασία τους και πως παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Το σωματείο επισημαίνει ότι "η αλήθεια είναι πως το ΔΣ όπως και όλοι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και αρνούνται να δεχτούν την τακτική της επιχείρησης: Να πληρώνει όποτε και όσα θέλει. Να απολύει όσους και όποτε θέλει. Να δίνει αυξήσεις αν θέλει, σε όσους θέλει και όσα θέλει. Να κλείνει το εργοστάσιο αυθαίρετα όπως έγινε την παραμονή των γιορτών χωρίς να πληρωθούν τα ημερομίσθια".

Υπογραμμίζει ότι ο εργοδότης, λαμβάνοντας το μήνυμα από ΣΕΒ και κυβέρνηση με την ψήφιση του ν.2639/'98 για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, θέλει να το κάνει πράξη. Ετσι, τονίζει, επιδιώκει να μειώσει το προσωπικό, να επιβάλλει πολλαπλές ειδικότητες, να μην εφαρμόζει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να επιβάλλει και στο εργοστάσιο του Κρυονερίου το αντεργατικό καθεστώς που έχει επιβάλλει στο χυτήριο Οινοφύτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ