Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο και οι ασπρομάλληδες "έφηβοι"

Συναγερμός ενόψει του πανελλαδικού πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου που θα γίνει την Τρίτη στις 10.30, στην πλατεία Κάνιγγος

Εντατικά οι συνταξιούχοι όλης της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν μαχητική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια, με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.Την ίδια μέρα οι συνταξιούχοι Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους συνταξιούχους απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα την οποία συναπαρτίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΣΑ, ΟΣΕ, Τραπεζών, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου, ΗΣΑΠ, ΤΑΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΣΕΑ τονίζεται: "Στην κοροϊδία της κυβέρνησης απαντάμε με αγώνα. Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο διακηρύττουν καθημερινά ότι ακολουθούν πολιτική "κοινωνικής προστασίας". Αυτές οι διακηρύξεις, αποτελούν βάναυση πρόκληση, εμπαιγμό και αλαζονεία, καθώς βρισκόμαστε μπροστά στην πιο γενικευμένη επίθεση".

Η επίθεση, όπως επισημαίνει η ΣΕΑ, εκδηλώνεται: Με την εφαρμογή του πιο άδικου φορολογικού συστήματος, με τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και τη μη αύξηση του αφορολόγητου ορίου που έχει κολλήσει στο 1,3 εκατ. δραχμές. Με τη νέα νομοθετική επιδρομή κατά του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Με τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών, την κατάργηση των πράσινων λεωφορείων ΗΣΑΠ που πλήττει σοβαρά το Ταμείο του Οργανισμού κλπ.

Η ΣΕΑ προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση ανοίγει τώρα το διάλογο για να περάσει το δεύτερο πακέτο για το ασφαλιστικό, με στόχο να ισοπεδώσει ό,τι έμεινε όρθιο.

"Το συνδικαλιστικό κίνημα - τονίζει - έχει χορτάσει από απατηλές υποσχέσεις και η ευθύνη των κορυφαίων οργανώσεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ είναι μεγάλη. Ας αναρωτηθούν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων, ποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τη συμμετοχή στον πρώτο διάλογο για το ασφαλιστικό; Θα αποτελέσουν για άλλη μια φορά την ασπίδα προστασίας για το πέρασμα των πιο αντιλαϊκών αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης; Θα σπρώξουν την κατάσταση στη διεύρυνση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης του κράτους - πρόνοιας;".

Τέλος, τονίζει πως "το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο" και ο μοναδικός δρόμος, είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες και η δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης για την ανατροπή της απάνθρωπης πολιτικής.

- Η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης καλεί τους συνταξιούχους της πόλης να δηλώσουν μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας στο τηλ. 237694.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νέες συγκεντρώσεις διεκδικούν να ζουν με αξιοπρέπεια (2023-04-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε όλες τις περικοπές (2018-11-22 00:00:00.0)
Στις 30 Γενάρη οι πικετοφορίες (1997-01-18 00:00:00.0)
Αχαρακτήριστη δικομματική πρόκληση (1996-02-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη συνταξιουχικών σωματείων (1996-02-16 00:00:00.0)
Με μεγαλύτερη αντίσταση κατά της λιτότητας (1995-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ