Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση με ... πριγκιπική "κορόνα"

Πρόκληση με πριγκίπισσες ενάντια στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας έστησε η Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, καλώντας σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της την "Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας"! Με σχετική Ερώτηση για τον υπουργό των Εξωτερικών, που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Αχιλλέας Κανταρτζής καλούν την κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για την προσβολή της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση των κομμουνιστών βουλευτών επισημαίνονται:

"Χαρακτήρα πρόκλησης ενάντια στο πολίτευμα της χώρας μας αποτελεί η επίσημη πρόσκληση της "Πριγκίπισσας Ειρήνης της Ελλάδας" στο διήμερο φόρουμ για "μια Ευρώπη των πολιτισμών σε μια Ευρώπη των Περιφερειών", που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Γενάρη 1999 στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης αγνοούν ότι από το 1975 στην Ελλάδα έχει καταργηθεί οριστικά η βασιλεία, ενώ κανένας τίτλος - πρίγκιπες, πριγκίπισσες κτλ. - δεν ισχύει στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, εξάλλου τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής της Επιτροπής Περιφερειών διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως προς τον πρόεδρό της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση γι' αυτήν την πρόκληση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την προσβολή κατά της χώρας μας;
  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση και πότε, ώστε να μη σημειωθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό από τις ίδιες τις υπηρεσίες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή έστω με την ανοχή τους;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ