Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ "Ρ"
Το φλουρί στην "ΚΟΜΕΠ"

Εκ μέρους της Διεύθυνσης, της Συντακτικής Επιτροπής και της ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη", στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, μίλησε ο Γιώργης Μωραϊτης.

"Από το 2000 - είπε - μας χωρίζει μια δρασκελιά. Το 1999 μας καλεί να δώσουμε την πιο δημιουργική προσφορά σαν πολύτιμη παρακαταθήκη του "Ρ" στο πέρασμα από τον 20ό στον 21ο αιώνα. Οι ευχές μας, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Το 1998 ήταν γενικά θετικό. Το ζήσαμε, το παλέψαμε, το βιώσαμε σε όλες τις εξελίξεις και αντιφάσεις του, ζωντανά, αγωνιστικά, μαχητικά. Μαζί με το Κόμμα μας, μέσα στους αγώνες, μαζί με την εργατική τάξη, τα μεσαία στρώματα, τη νεολαία. Μέσα στην ταξική πάλη, στην πολυτάραχη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα και τα καταφανώς οξυμένα προβλήματα". Πιο συγκεκριμένα, "αντιπαλέψαμε δραστήρια, μάλλον δεν αφήσαμε σε χλωρό κλαρί, την πολιτική, την ιδεολογία, την προπαγάνδα της άρχουσας τάξης και των πολιτικών φορέων και εκφραστών της, κύρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ και των κομπάρσων τους, ΣΥΝ κλπ. Πολεμήσαμε με σθένος και με όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας τον αντικομμουνισμό, που γνώρισε στο χρόνο αυτό μεγάλη έξαρση. Για να πνίξουν την τίμια φωνή μας, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, όλες τις απειλές, μας παρέπεμψαν και στα δικαστήρια".

Στη συνέχεια, ο ομιλητής σημείωσε πως "όλα τα πράγματα δείχνουν ότι τη χρονιά αυτή θα βαθύνει πιο πολύ η κρίση αυτής της πολιτικής. Στο χώρο του δικομματισμού, κυοφορούνται αναταράξεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αναπτύσσονται και θα φουντώσουν παραπέρα οι λαϊκοί αγώνες. Εμείς έχουμε σαν Κόμμα και σαν εφημερίδα μπροστά μας πολλή δουλιά να κάνουμε. Να αξιοποιήσουμε καλά τα επιτεύγματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών. Ηδη, χτες δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη της ΚΕ".

Τέλος, ευχόμενος σε όλους τους εργαζόμενους του "Ρ", του "902", της "Τυποεκδοτικής", της "ΚΟΜΕΠ" και του "ΟΔΗΓΗΤΗ" "αισιοδοξία και καρποφόρα δουλιά", ο Γ. Μωραϊτης υπογράμμισε: "Και μην ξεχνάμε. Ενωμένοι, σαν ένας άνθρωπος, γύρω από την ΚΕ του Κόμματος και τη Διεύθυνση, οι άνθρωποι του "Ριζοσπάστη" αυτό το χρόνο, ξεπερνώντας εμπόδια, αδυναμίες και λάθη και αξιοποιώντας ανεξάντλητες δυνατότητες, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την εκπλήρωση των καθηκόντων του Κόμματος και του λαϊκού μας κινήματος. Ειδικά αυτή την έκκληση την απευθύνουμε στους νέους συντάκτες και εργαζόμενους".

Στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκαν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,το μέλος του ΠΓ Δημήτρης Γόντικας,ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ Μάκης Κοψίδης και, βέβαια, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του "Ρ". Φέτος, το φλουρί ...ήταν "θεωρητικό". Επεσε στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" ("ΚΟΜΕΠ").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ