Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικές ανισότητες

Το εισόδημα των 20% πλουσιότερων κατοίκων της χώρας είναι 6,7 φορές μεγαλύτερο από το εισόδημα των 20% πιο φτωχών. Το αποκαλυπτικό αυτό στοιχείο περιέχεται σε έρευνα του κοινού ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και φανερώνει, πρώτα και κύρια, τις μεγάλες ανισότητες, στις οποίες έχουν οδηγήσει οι πολύχρονες "πράσινες" και "γαλάζιες" πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας.

Με την... επίδοση αυτή, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την πρώτη καταλαμβάνει η Πορτογαλία, όπου το αντίστοιχο μέγεθος φτάνει το 7,1.

Ανάλογα είναι και τα στοιχεία του ωριαίου κόστους εργασίας, όπως προκύπτουν από τις σχετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα, το ωριαίο κόστος εργασίας ανέρχεται στο 41,6% του μέσου κοινοτικού όρου, με συνέπεια η χώρα μας να καταλαμβάνει και πάλι τη δεύτερη θέση, μετά την Πορτογαλία.

Και, όμως, παρά τα παραπάνω στοιχεία, το μόνο μέλημα των κυβερνητικών επιτελείων είναι η παραπέρα μείωση του κόστους εργασίας και το ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Φαίνεται πως το 'χουν βάλει στόχο να αποσπάσουμε από την Πορτογαλία την πρώτη θέση στις κοινωνικές ανισότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ