Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Εκλογές το 2000 "αν είμαστε καλά"

Αφορμή για εκλογικά σενάρια δίνει η στάση της κυβέρνησης, αλλά και οι συζητήσεις περί ίδρυσης κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλου. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, όταν του ζητήθηκε χτες να ερμηνεύσει τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός με τη φράση του από το βήμα της Βουλής ότι "αν αυτή η κυβέρνηση δεν ανακοπεί στην πορεία της", μίλησε με τρόπο που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες.

Ο υπουργός Τύπου είπε ότι πρόκειται για "σχήμα λόγου, όπου, διά της υποθέσεως, δηλώνεται η δυσκολία του εγχειρήματος, μια και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι απαραίτητες, συναντούν όμως εμπόδια και αντιδράσεις" και παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες στην άσκηση του κυβερνητικού έργου". Δηλαδή ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, υπάρχει το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση που υπάρξουν εμπόδια, αλλά η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι ...θα τα ξεπεράσει. "Θα πρέπει όμως, είπε, μιας και στο παρελθόν συναντήσαμε ανάλογα εμπόδια και δυσκολίες, να έχετε πειστεί και εσείς ότι θα τα αντιμετωπίσουμε, θα τα ξεπεράσουμε και θα φτάσουμε στον τελικό σκοπό μας". Για να γίνει πιο σαφής... ο Δ. Ρέππας παρομοίασε την υπόθεση που έκανε ο πρωθυπουργός με την υπόθεση που συνήθως λέγεται ότι "αύριο θα συζητήσουμε και πάλι, αν είμαι καλά".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει σε επαφή με τον Δ. Αβραμόπουλο και προτίθενται να προσχωρήσουν στην πολιτική του κίνηση, δήλωσε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, απάντησε αόριστα ότι "δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα η κυβέρνηση". Οσο για το αν ανησυχεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός "για ενδεχόμενη πράξη αποσταθεροποίησης είτε του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, είτε της πορείας της κυβερνητικής πολιτικής", ο Δ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι "οι δημοκρατικοί και οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί στην Ελλάδα λειτουργούν απολύτως και δεν είναι δυνατό να υπονομευτεί η λειτουργία των θεσμών αυτών από οποιονδήποτε το σκέπτεται ή το επιχειρήσει". Σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης, είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2000, "που σημαίνει ότι θα πορευτούμε μέχρι τότε, χωρίς να περιμένετε ότι θα προκύψει μια άλλη κατάσταση αιφνιδίως".

Ο Α. Τσοχατζόπουλος

Ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος άφησε έμμεσα, σε δηλώσεις του, αιχμές για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλο. Μίλησε για "νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με μια ισχυρότατη πλέον ανάμειξη εξωπολιτικών κέντρων οικονομικής μορφής και - αν θέλετε - επιχειρησιακής δραστηριότητας, με προβολή και προέκταση, μάλιστα, μέχρι τη σύσταση "κομμάτων του σωλήνα" στην Ελλάδα, αποκλειστικά και μόνο με σκοπό πολιτικής παρέμβασης και επηρεασμού των εξελίξεων". Πάντως, ο στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου και γενικός διευθυντής του Επιτελείου του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Χωραφάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε ότι "δε γνωρίζω πόσο μπορεί να επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ, θα επηρεάσει και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ