Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Δεν την ιδιωτικοποιούν... για την ώρα!

Αρνήθηκε το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ χτες ο Δ. Ρέππας, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Μπ. Αγγουράκη

Διέψευσε φήμες, που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε ρυθμίσεις ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ, ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας χτες στη Βουλή, επιβεβαίωσε, όμως, το ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην απογύμνωσή της, παραδίδοντας 19 περιφερειακούς σταθμούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη για το θέμα, όπου ο υπουργός Τύπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, αν και η ΕΡΤ είναι "ο μοναδικός δημόσιος φορέας που λειτουργεί σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον", παρ' όλα αυτά "δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ". Πρόκειται, είπε, για "φημολογία που και πάλι επανέρχεται", την ίδια στιγμή που υπάρχει "επιχειρησιακό σχέδιο" για την εξυγίανσή της.

"Μακάρι να ήταν τα πράγματα όπως τα είπε ο κ. υπουργός", ανταπάντησε στην ομιλία του ο Μπάμπης Αγγουράκης, αφού, όπως είπε, παρά τον κυβερνητικό έλεγχο που ασκείται, "ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι ασύγκριτα καλύτερος από τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν ξεφυτρώσει". Αναφερόμενος, πάντως, σε δημοσιεύματα εφημερίδων, τόνισε ότι "γίνεται λόγος και για τη μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ", προσθέτοντας ότι υπάρχει "υπηρεσιακό σχέδιο που προβλέπει μεταφορά 19 περιφερειακών σταθμών στην ΤΑ", ενώ παράλληλα υπενθύμισε το γεγονός της υποβάθμισης της συμμετοχής της ΕΡΤ στην ψηφιακή τηλεόραση, λέγοντας πως "το πρόβλημα είναι στο ότι έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο της κοινής πλατφόρμας ΕΡΤ - ΟΤΕ". Στη δευτερολογία του, ο υπουργός Τύπου δε διέψευσε τα περί μεταφοράς των περιφερειακών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ