Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ανυποχώρητη η κυβέρνηση

Ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριξαν την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γ. Αρσένη

Ανυποχώρητος απέναντι στα αιτήματα των μαθητών που μαχητικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίστηκε το Σάββατο στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κλείνοντας τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Γ. Αρσένη.Στην ψηφοφορία που έγινε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σύσσωμη στήριξε τις ενέργειες και τις επιλογές του Γ. Αρσένη και έτσι η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με ψήφος 163 όχι, 127 ναι και 10 απόντες. Την πρόταση μομφής στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ με την κυβερνητική πλειοψηφία συντάχθηκαν οι διαγραμμένοι από τη ΝΔ βουλευτές Β. Κοντογιαννόπουλος και Σ. Μάνος.

Στη συζήτηση αποκαλύφθηκε και η υποκρισία της ΝΔ που κατέθεσε την πρόταση, καθώς, τόσο ο πρόεδρός της όσο και τα άλλα στελέχη της που πήραν το λόγο, κάλεσαν τους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τους την ίδια στιγμή, που όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημά τους, αλλά η κυβέρνηση κλιμακώνει την αδιαλλαξία της.

Από το βήμα της Βουλής παρέλασαν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης (Λαλιώτης, Β. Παπανδρέου, Α. Παπαδόπουλος) και συντάχθηκαν με τη "μεταρρύθμιση" Αρσένη, ενώ ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά επανέλαβε την ανυποχώρητη θέση του, αρκούμενος παραπλανητικά να πει ότι ο διάλογος για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης μπορεί να γίνει μόνο με "ανοιχτά σχολεία".

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ο. Κολοζώφ,αποκάλυψε την κυβερνητική υποκρισία για τον δήθεν διάλογο, κάλεσε την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και τόνισε: "Σας έχουμε πει ότι θα έπρεπε να πάρετε πίσω αυτό τον νόμο, να μην τον εφαρμόσετε. Σας έχουμε πει ακόμα ότι αν δε θέλετε να τον πάρετε πίσω, επειδή είναι το γόητρο της κυβέρνησης, τότε αναστείλτε τον, ώστε να έχετε χρόνο να διορθώσετε ορισμένα πράγματα. Δε θέλετε ούτε αυτό. Εμείς σας λέμε να κάνετε μια κίνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, μία ουσιαστική κίνηση προς την κατεύθυνση των εξετάσεων, προς την κατεύθυνση μιας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί στα ΤΕΕ που δεν έχουν διέξοδο. Είναι δύο σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσατε να τα δείτε και να δημιουργήσετε μέσα στους μαθητές, μέσα στο κίνημα παιδείας, την αίσθηση ότι στα σοβαρά θέλετε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουν διαπραγμάτευση με πρωτοκλασάτους (2012-02-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-17 00:00:00.0)
Η άλλη όψη (1999-01-16 00:00:00.0)
"Δυσπιστία" κατά των μαθητών! (1999-01-15 00:00:00.0)
Σε ρόλο "καλοθελητή" η ΝΔ ζητά αναστολή (1998-12-15 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά οι μαθητές (1998-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ