Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ρόλο "καλοθελητή" η ΝΔ ζητά αναστολή

Τη στιγμή που γενικεύονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση", με τους μαθητές να ζητούν κατάργηση του νόμου και τον υπουργό Παιδείας να λέει ότι συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο για τον τρόπο εφαρμογής των νόμων, παρουσιάζονται δήθεν "ανάμεσα" διάφοροι καλοθελητές που ζητούν "διάλογο" για την εφαρμογή της ή "διορθωτικές αλλαγές" (ΜΜΕ, ΝΔ ΣΥΝ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ηγεσίες συνδικαλιστικών φορέων). Ωστόσο, οι μαθητές ανυποχώρητοι προβάλλουν το αίτημα για ανατροπή της "μεταρρύθμισης" και καθιέρωση ενιαίου 12χρονου βασικού σχολείου για όλους, δημόσιου και δωρεάν, ενώ βλέπουν και κρίνουν τη στάση των διάφορων "καλοθελητών", οι οποίοι κάνουν προτάσεις που πολύ απέχουν από αυτό το αίτημα.

Χτες, η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου που υπογράφουν 14 βουλευτές της και ζητά αναστολή της ισχύος των άρθρων του Ν. 2525 που αφορούν στο ενιαίο λύκειο και στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των μαθητών, καθώς και αναστολή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής. Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση "Διακομματικής Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία" που σε δύο μήνες θα καθορίσει τις λεπτομέρειες διεξαγωγής διαλόγου "για τη χάραξη εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής" και σύσταση "Ειδικής Εθνικής Επιτροπής Παιδείας". Στην ουσία η ΝΔ κριτικάρει τη μεταρρύθμιση μόνο για την "προχειρότητά της" και η πρότασή της κινείται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με αυτό της "μεταρρύθμισης". Η πρόταση της ΝΔ έρχεται μετά από τις ανάλογες προτάσεις του ΣΥΝ, ενώ χτες και το ΔΗΚΚΙ, με ανακοίνωσή του ζητά "αναστολή".

Η κυβέρνηση στο μεταξύ επιμένει να υποβαθμίζει σε ζήτημα διαλόγου και έλλειψης ενημέρωσης τις κινητοποιήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένταση των προσπαθειών από πλευράς υπουργείου Παιδείας "προκειμένου, ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, στο σύνολό της, και την ελληνική κοινωνία να βοηθήσει να γίνουν πιο κατανοητές οι ρυθμίσεις που εισάγονται με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση". Απέδωσε δε τις καταλήψεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει "κατά την πορεία εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης"."Η λύση αυτή δεν είναι άλλη, παρά η εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, με τις όποιες βελτιώσεις ή διορθώσεις απαιτούνται", δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ