Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Να δοθεί στους κατοίκους ως χώρος πράσινου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τον κίνδυνο τσιμεντοποίησης ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας - του κτήματος Θων,στους Αμπελόκηπους - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκης και Ορ. Κολοζώφ.Παράλληλα, τονίζουν τις ευθύνες κυβέρνησης και Δήμου Αθήνας για την προωθούμενη απώλεια του χώρου.

Συγκεκριμένα, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, σημειώνουν πως το 7ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής έχουν ζητήσει να ανακληθεί ως "κακώς εκδοθείσα" η οικοδομική άδεια που δόθηκε στο μεγαλοεργολάβο Βωβό από το Δήμο, προκειμένου να οικοδομήσει το μισό, τουλάχιστον, του κτήματος. Συγκεκριμένα, να οικοδομήσει κτιριακό συγκρότημα, στα τέσσερα από τα οκτώ συνολικά στρέμματα του κτήματος.

Υπογραμμίζουν πως η Επιτροπή Αγώνα, με υπομνήματά της προς τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, ζητά να σταματήσουν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες του Βωβού και ολόκληρο το κτήμα να αποδοθεί στους κατοίκους για τις άμεσες και ζωτικές ανάγκες της περιοχής, σε λειτουργικό πράσινο και σχολείο.

"Αυτό, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, φαίνεται ότι δε συγκινεί τους αρμόδιους, αλλά αντίθετα προωθούνται τα συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών. Οσο για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σ' αυτό το οικόπεδο και η οποία είναι έργο του Τσίλερ και ένα από τα ελάχιστα κηρυγμένα μνημεία και έργα που μαρτυρούν τη νεότερη ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής, ούτε και αυτό εμπόδισε τις υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας να εκδώσουν την άδεια οικοδομής χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟ", υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος. Συμπληρώνουν μάλιστα, πως με την ογκώδη κατασκευή που προωθείται, το μνημείο αγνοείται πλήρως και συνθλίβεται κάτω από μια μεσοτοιχία ύψους 37 μέτρων.

Τέλος, Ερωτούν τους υπουργούς γιατί τα δύο αρμόδια υπουργεία δεν προχώρησαν μέχρι σήμερα στη διαδικασία διακοπής της οικοδομικής άδειας, που χαρακτηρίζεται "κακώς εκδοθείσα", όπως ζήτησαν το δημοτικό Διαμέρισμα και οι κάτοικοι. Επιπρόσθετα, τι μέτρα θα πάρουν άμεσα ώστε να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και να αποδοθεί στους κατοίκους το κτήμα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε λειτουργικό πράσινο και σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ