Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν την "Επιτροπή Πρωτοβουλίας"

Την Πέμπτη η πρώτη συγκέντρωση

Την πρώτη συγκέντρωση - συζήτηση, που θα γίνει την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ, διοργανώνει η "Επιτροπή Πρωτοβουλίας του ΟΤΕ", η οποία συσπειρώνει ήδη δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη. Με το σύνθημα "Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας!" η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να ανακόψουν την καταιγίδα της εκποίησης του Οργανισμού, να περιφρουρήσουν τα εργατικά τους δικαιώματα και να βάλουν τη δική τους, ταξική σφραγίδα στις εξελίξεις. Τα μηνύματα που φτάνουν απ' όλους τους χώρους δουλιάς του ΟΤΕ, στους οποίους περιοδεύουν τις τελευταίες μέρες μέλη της Επιτροπής, δείχνουν ότι η πρωτοβουλία για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων από τα κάτω ήταν μια ώριμη ανάγκη και μια διέξοδος στο τέλμα του συνδικαλιστικού συμβιβασμού, που έχουν επιβάλει ορισμένες πλειοψηφίες στην ΟΜΕ - ΟΤΕ. Το κάλεσμα της Επιτροπής, για αντίσταση και αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, στις ύποπτες "λύσεις" για το ΤΑΠ - ΟΤΕ, που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, εργοδοσία και η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, και στη γραμμή της συρρίκνωσης του εργατικού κόστους με κάθε τρόπο, βρίσκει απήχηση.

Αυτή ακριβώς η απήχηση και η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα της Επιτροπής και η προοπτική οργανωμένης αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική ανησύχησε την ΠΑΣΚΕ - ΟΤΕ. Σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα τείχη της αδράνειας, της ενσωμάτωσης και της υποταγής στη λογική της εργοδοσίας, εξέδωσε μια ανακοίνωση, που θα τη ζήλευαν και οι καλύτεροι εκπρόσωποι του κρατικού αντικομμουνισμού περασμένων δεκαετιών. Με ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά των μελών της Επιτροπής, περί "διασπαστών", "απεργοσπαστών" και "αυτών που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για προσωπικό όφελος με τη λήψη επιδομάτων (υπερωρίες - εξαιρέσιμα - εκτός έδρας - πριμ)..." οι συντάκτες της ανακοίνωσης αποδεικνύονται "καλοί μαθητές" όχι μόνο στο σχολείο του ρεφορμισμού αλλά και στα "πανεπιστήμια της λάσπης".

Στελέχη της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας του ΟΤΕ" σχολίαζαν ότι πάει πολύ, αυτοί που μετέτρεψαν τη συνδικαλιστική ιδιότητα σε διαβατήριο για την ανέλιξή τους σε διευθυντικές και στελεχικές θέσεις του Οργανισμού, να εκτοξεύουν τέτοιες συκοφαντίες. Δεν μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά του συνδικάτου στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση. Η συκοφαντική αυτή εκστρατεία εκ μέρους τους - καταλήγουν - προδίνει τον πανικό ορισμένων, μπροστά σε μια οργανωμένη και ενωτική αντίδραση των εργαζομένων.

  • Σενάρια αύξησης των τιμολογίων του ΟΤΕ εξετάζει η κυβέρνηση από κοινού με τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αύξηση κατά 100% στην τιμή της αστικής μονάδας. Το σενάριο προβλέπει τη μέτρηση της αστικής μονάδας ανά λεπτό αντί για τρίλεπτο που είναι σήμερα. Κάθε μονάδα θα στοιχίζει 8,5%, πράγμα που σημαίνει ότι μια τρίλεπτη συνομιλία από 13 δραχμές με τη σημερινή χρέωση θα εκτιναχτεί στις 25,5 δραχμές. Παράλληλα και σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης της μεσοσταθμικής αύξησης στα τιμολόγια του ΟΤΕ, ώστε να μην επιβαρύνεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή, σχεδιάζεται η ενσωμάτωση των δύο πρώτων ζωνών της υπεραστικής χρέωσης (40 και 80 χιλιομέτρων απόσταση από τα κέντρα) στην αστική χρέωση. Ταυτόχρονα εξετάζεται και η μείωση κατά 4 - 5% των διεθνών συνδιαλέξεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ