Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα "φιέστα" κοροϊδίας των αγροτών

Οσο δυναμώνουν οι αντιδράσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς τόσο πληθαίνουν οι συναντήσεις, τα σεμινάρια και τα συνέδρια που οργανώνουν ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, με στόχο τον εξωραϊσμό της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των επιλογών της ΕΕ, μέσα από την παρουσίαση προγραμμάτων που εμφανίζεται να στηρίζουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και την ελληνική γεωργία.

Μια τέτοια, διεθνή συνάντηση, "για τη γεωργική διάσταση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης της υπαίθρου", πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη. Υποτίθεται ότι δόθηκε έμφαση στα προγράμματα ανάπτυξης των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και γι' αυτό, για άλλη μια φορά, προβλήθηκαν οι "δυναμικές" προοπτικές του... αγροτοτουρισμού, της... οικοτεχνίας κλπ. ως λύσεις για τη στήριξη της υπαίθρου... Ηταν μία συνάντηση στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Ενώσεων και Αγροτικών Συνεταιρισμών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όμως έτυχε της αποδοχής κυρίως του υπαλληλικού τους προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Ν. Λιόλιος, τόσο στην εισήγησή του όσο και στις επόμενες παρεμβάσεις του, έσπευσε να εμφανιστεί υπέρμαχος της μικρομεσαίας αγροτιάς, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν για την Ελλάδα οι αναθεωρήσεις των Κοινών Αγορών στους τομείς των οπωροκηπευτικών, των εσπεριδοειδών και του καπνού. Επίσης, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ στον τομέα της γεωργίας με τα περιοριστικά μέτρα και τη μείωση των πόρων. Ομως, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τον πραγματικό του ρόλο, έσπευσε στο τέλος να αποδεχτεί ως μονόδρομο τις επιλογές της ΕΕ και την "Ατζέντα 2000", που οδηγούν σε ξεκλήρισμα και φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ