Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Επιτυχίες της ΔΕΕ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ, η ΔΕΕ σημείωσε σημαντική άνοδο αυξάνοντας τους ψήφους της. Συγκεκριμένα ψήφισαν 1.013 εκπαιδευτικοί και βρέθηκαν 19 άκυρα ψηφοδέλτια. Οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: ΔΕΕ 250 ψήφους και 2 έδρες, ΔΑΚΕ 243 - 2 έδρες, ΠΑΣΚΕ 225 - 2 έδρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 156 - 1 έδρα και ΣΥΝ 120 χωρίς έδρα.

Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά αναδείχτηκε η ΔΕΕ και στις εκλογές στις πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα για την ανάδειξη νέων ΔΣ και αντιπροσώπων για την ΕΔΟΘ, το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΕΕ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στην Α' ΕΛΜΕ με 31,6% και 3 έδρες στο ΔΣ, δεύτερη δύναμη στη Δ' ΕΛΜΕ με 19,9% και 2 έδρες, ενώ κατέλαβε από μία έδρα στις άλλες τρεις ΕΛΜΕ. Συνολικά το ποσοστό της και στις πέντε ΕΛΜΕ έφτασε στο 15,5%.

Σχολιάζοντας τη δυναμική ανόδου των δυνάμεων της παράταξης, ο Γιάννης Νοτάκης,στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως η ανάπτυξη των δυνάμεων σε ψήφους και έδρες, σηματοδοτεί σταθερά και ανοδικά την αναζήτηση διεξόδου στην κρίση που υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευσης, έναν άλλο προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα από την πλευρά των εκπαιδευτικών. "Σηματοδοτεί τη διάθεση που υπάρχει στη βάση των εκπαιδευτικών, να γίνει δηλαδή από "κίνημα" προτάσεων, συναίνεσης και ατέρμονου διαλόγου, κίνημα ταξικό που θα επιβάλλει άλλες εκπαιδευτικές πολιτικές, σύμφωνες με τις κοινωνικές ανάγκες και όχι σύμφωνα με τις υποδείξεις πολυεθνικών και βιομηχάνων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί κατανοούν όλο και περισσότερο το ταξικό περιεχόμενο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας και επιλέγουν να συντονίσουν το βήμα τους με το βήμα των αγώνων και των κοινωνικών αναγκών.

Η άνοδος της ΔΕΕ θα λειτουργήσει ως δύναμη ενότητας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), αλλά και ως την εγγυήτρια δύναμη για την υπεράσπιση θεμελιακών δικαιωμάτων που μπαίνουν σε αμφισβήτηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ