Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαγγελίες για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Την πρόταση για δημιουργία "Σχολής Διαρκούς Επιμόρφωσης" εκπαιδευτικών επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, κηρύσσοντας χτες την έναρξη των εργασιών διημέρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η χτεσινή ημερίδα, εμφανίστηκε από τον υπουργό Παιδείας ως βήμα "διαλόγου" με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, σε μία στιγμή που εντείνονται οι αντιδράσεις στη "μεταρρύθμιση". Ο υπουργός έκανε λόγο και για νομοθετική κατοχύρωση της επιμόρφωσης τον επόμενο χρόνο.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για κενά στους χώρους της επιστήμης των εκπαιδευτικών, παιδαγωγικά κενά και κενά σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες και κάλεσε "να δούμε τι γίνεται στις γειτονικές χώρες", μιας και όπως είπε "αργά ή γρήγορα θα αναπτυχθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική για την παιδεία". Ο Γερ. Αρσένης απέδωσε τις αντιδράσεις στη "μεταρρύθμιση", "που έρχονται από ορισμένους χώρους των εκπαιδευτικών", όπως είπε, σε "αδικαιολόγητο φόβο ή ανασφάλεια για την προσαρμογή από το παλιό στο καινούριο", σε μία ακόμα προσπάθεια να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μετά το τέλος της ημερίδας, κατά τις οποίες κάλεσε τους δημοσιογράφους να "προσκομίσουν" "τη συμπεριφορά όχι μόνο των μαθητών που διαδηλώνουν αλλά και των πολλών μαθητών που δε θέλουν να χάσουν τα μαθήματά τους".

Χαρακτηριστικό πάντως για το πώς βλέπει το υπουργείο Παιδείας τους αγώνες, είναι το γεγονός ότι το διήμερο για την επιμόρφωση συνεχίζεται και σήμερα, μέρα που απεργούν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, σήμερα έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να συμμετάσχουν σε στρογγυλό τραπέζι. Η "Αγωνιστική Συνεργασία Σχολικών Συμβούλων" με ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυτό το γεγονός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει τα στελέχη της εκπαίδευσης μακριά από την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς που σήμερα βρίσκονται στους δρόμους και καλεί σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ