Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη

Το αποκρουστικό, αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη, της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε στη χώρα από τη μεταπολίτευση, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από την προχτεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Οποιος είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει μέχρι το τέλος τον αντιλαϊκό μονόλογο του Κ. Σημίτη, δεν μπορεί να μην ένιωσε αποστροφή και αγανάκτηση για την εμμονή του στον "εθνικό στόχο", την ένταξη στην ΟΝΕ, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις αρνητικές συνέπειες στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και το μοναδικό "χαρτί" του Κ. Σημίτη απέναντι στους ισχυρούς προστάτες του. Γι' αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να πείσει τους θεατές. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ήταν αστεία και μετέωρα, δηλαδή, η μείωση του πληθωρισμού και των στεγαστικών επιτοκίων, τα οποία οι εργαζόμενοι τα έχουν πληρώσει ακριβά με τη λιτότητα, την κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κ.ο.κ.

Ο Κ. Σημίτης επιβεβαίωσε, ακόμα μια φορά, ότι σκέφτεται και ενεργεί ως στυγνός διαχειριστής μιας χούφτας ισχυρών συμφερόντων, ενώ για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού η πολιτική του επιφυλάσσει μόνο δεινά και χειροτέρευση της κατάστασής της.

Το συμπέρασμα από τη συνέντευξη ήταν προφανές: Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός, για να μπορέσει να κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο σε ένα καλύτερο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ