Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ελλειψη προσωπικού και ανεπάρκεια υποδομής

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Εξωραϊσμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης παρουσίασε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ε. Γιαννόπουλος απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη.Ο βουλευτής ζήτησε τη λήψη μέτρων για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών, την κατασκευή δικαστικών αιθουσών και τη μηχανοργάνωση των γραμματειών των δικαστηρίων.

Ο υπουργός στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι οι κενές θέσεις των 123 πρωτοδικών και 96 εισαγγελέων θα καλυφθούν από απόφοιτους της σχολής Δικαστών οι οποίοι είναι 123. Σχετικά με τις δικαστικές αίθουσες, είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγινε τεράστιο έργο καθώς κατασκευάστηκαν ή συντηρήθηκαν 48 δικαστικά κτίρια ενώ για τη μηχανοργάνωση τόνισε ότι ήδη προχωράει η προμήθεια των δικαστηρίων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Ερώτηση, είπε ο Μπ. Αγγουράκης, προέκυψε μετά από την απεργία τον Δεκέμβρη των δικαστών και εισαγγελέων που έθεταν τα παραπάνω αιτήματα και η εικόνα που παρουσίασε ο υπουργός είναι ωραιοποιημένη. Τα περισσότερα προγράμματα πληροφορικής είναι ακόμα υπό περάτωση ενώ το 1999 δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη δικαστικού λειτουργού. Οσον αφορά δε την κατασκευή έργων, δίνονται μόλις 5,9 δισ. δρχ., ο προϋπολογισμός του υπουργείου έχει αυξηθεί μόλις κατά 3,6% κάτι που δείχνει ότι και ο χώρος της δικαιοσύνης πέφτει θύμα των περικοπών λόγω της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ