Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης, σχετικά με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, που δημοσιεύονται στα χτεσινά "Νέα". Ερχονται, να επιβεβαιώσουν με συγκεκριμένο και χεροπιαστό τρόπο, την έτσι κι αλλιώς ολοφάνερη και μέχρι τώρα, καταδίκη της κυβερνητικής μεταρρύθμισης από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού.

Ας δούμε, όμως, ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Η κυβερνητική μεταρρύθμιση απορρίπτεται από το 57,2% των ερωτηθέντων, ενώ θετική τη θεωρεί το 30,1% κι ένα 12,7% δεν είχε ή δεν εξέφραζε γνώμη. Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, το γεγονός, πως οι αρνητικές γνώμες διαπερνούν όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα, συγκεντρώνοντας πλειοψηφίες, που κυμαίνονται από 55 έως 60%. Ακόμη και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική μεταρρύθμιση συγκεντρώνει ένα 42,3% θετικές γνώμες, ενώ το 40,8% την αξιολογεί αρνητικά.

Και πρέπει να σημειωθεί ακόμη, πως οι αρνητικές γνώμες έχουν ή προσεγγίζουν - τουλάχιστον - την έννοια της κατηγορηματικής καταδίκης, αφού οι ερωτώμενοι απαντούν, ως εξής, όταν καλούνται να συγκρίνουν τη σημερινή μεταρρύθμιση με το προηγούμενο σύστημα: Το 51,6% τη θεωρεί χειρότερη, το 32,1% καλύτερη και το 16.3% δεν εξέφρασε γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ