Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα αποκαλυφθεί η απάτη

Δήλωση του αν. προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκου

Στις αλλεπάλληλες προσπάθειες του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου να παρουσιάσει σαν έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των νέων ανέργων και τη συμπλήρωση των ενσήμων ηλικιωμένων ανέργων, απάντησε χτες ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,με δήλωσή του.

Ο συνδικαλιστής σημειώνει: "Μέσα σε μια βδομάδα ο υπουργός Εργασίας κ. Μ. Παπαϊωάννου χτύπησε δυο φορές μέσω της ίδιας εφημερίδας και του ίδιου δημοσιογράφου. Τα χτυπήματά του θυμίζουν τη γνωστή λαϊκή ρήση "με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο", αφού και στα δυο θέματα που αναφέρθηκε α) στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νέων ανέργων κάτω των 29 ετών και β) στην επιδότηση των 600 ενσήμων για τους ηλικιωμένους ανέργους, ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει προσφέρει ούτε μια δραχμή.Το μεν πρώτο είναι απόρροια ρύθμισης από ΣΣΕ και το δεύτερο κάλυψη που γίνεται μέσω του ΛΑΕΚ, όπου συγκεντρώνονται χρήματα από εισφορές των εργατοϋπαλλήλων.

Αν ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση συνολικά εκτιμά ότι με τέτοια και τόσο χοντροκομμένα ψέματα θα εμφανίσει κοινωνικό προσωπείο, είναι γελασμένη. Θα αποκαλύψουμε στην εργατική τάξη την επιχειρούμενη απάτη και θα εντείνουμε την πάλη μας για την επιβίωση των ανέργων συνολικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ