Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξολοθρευτής του συνδικαλισμού ο ΑΤΤΑΛΟΣ

Σε μια ακόμη παράνομη και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης προχώρησε η επιχείρηση μετάλλου "ΑΤΤΑΛΟΣ" στο Πικέρμι, επειδή προέβη στο σοβαρό "αμάρτημα" να είναι μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας ο "Προμηθέας".

Η εργαζόμενη είχε αναρρωτική άδεια και την πρώτη μέρα που επέστρεψε στην εργασία της, της ανακοινώθηκε η απόλυση με την αιτιολογία ότι είχε γραφτεί στο συνδικάτο! Η επιχείρηση πριν λίγο καιρό είχε απολύσει για τους ίδιους λόγους 14 ακόμη εργαζόμενους, ενώ τελευταία απέλυσε παράνομα και τον αντιπρόεδρο του συνδικάτου Γ. Ξυπόλητο.Οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο είναι απαράδεκτες, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν εφαρμόζονται, ενώ απασχολούνται δεκάδες αλλοδαποί σε συνθήκες μαύρης εργασίας.

Για το θέμα αυτό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα δυο υπουργεία απαντώντας σε προηγούμενη Ερώτησή τους, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες για τα πολλαπλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση "ΑΤΤΑΛΟΣ" και ερωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα έχουν πάρει για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, αν έγιναν τριμερείς συναντήσεις και τι αποτέλεσμα είχαν, τι μέτρα έχουν παρθεί, για να σταματήσει η επιχείρηση τη συστηματική παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ