Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΛΚΑ"
Θύματα ενός πολύμορφου σκανδάλου

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή κατά της εταιρίας "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ" (πρώην "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΛΚΑ") των Δεστούνη - Αμερικανού,που κατέθεσαν 12 απολυμένοι, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν τα θύματα ενός πολύμορφου σκανδάλου που εκτυλίχτηκε γύρω από την αρχαιότερη εταιρία γραφικών τεχνών, την "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΛΚΑ".Ο Γάλλος ιδιοκτήτης της, Ζαν Ζακ Λεσουέρ - την είχε πάρει χαριστικά το '92 από την Εθνική Τράπεζα - την οδήγησε σε πτώχευση τον Οκτώβρη του '97, αφού πρώτα φρόντισε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε τρίτη εταιρία και - όπως κατάγγειλαν οι εργαζόμενοι - με πλαστούς πλειστηριασμούς. Η διαδικασία της πτώχευσης ξεκίνησε από τον εμφανιζόμενο ως πιστωτή Γ. Σταύρου,ο οποίος πούλησε με πλειστηριασμό δυο απ' τα πιο ακριβά μηχανήματα σε κτηματομεσιτική εταιρία που του ανήκει. Στο μεταξύ ο Γάλλος είχε αλλάξει την επωνυμία της εταιρίας σε "ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ", που εμφανιζόταν με το ίδιο αριθμό φορολογικού μητρώου με την "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΛΚΑ", ενώ παράλληλα είχε δημιουργήσει άλλη εταιρία την "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΝΤΥΠΑ", στην οποία μετέφερε τα κεφάλαια της πρώτης.

Το Νοέμβρη του '97 εμφανίζεται σαν διευθύνων σύμβουλος της "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΝΤΥΠΑ" ο Α. Δεστούνης,ο οποίος δεσμεύεται να απασχολήσει τους εναπομείναντες 28 εργαζόμενους και σε περίπτωση απόλυσης να τους καταβάλει σαν αποζημίωση μισθούς 6 μηνών και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν. Αντί γι' αυτό, στις 31 Δεκέμβρη του '97 τους απολύει όλους, ανάμεσά τους και δυο μέλη της διοίκησης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, χωρίς να δώσει δραχμή. Λίγες μέρες αργότερα επαναπροσλαμβάνει προφορικά 16 απ' τους απολυμένους σε μια νέα εταιρία, την "ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ" και με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ