Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Αναστενάζουν οι ασφαλισμένοι στις ουρές

Κάτι παραπάνω από αναγκαία η λειτουργία πλήρους υποκαταστήματος του Ιδρύματος στην Κυψέλη. Πρωτοβουλία συντονισμού και δράσης προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεκινά το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Κυψέλης

Ατελείωτες ώρες στην ουρά χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, που επισκέπτονται το ΙΚΑ Κυψέλης - Πατησίων επί της οδού Δροσοπούλου. Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, υπάρχει μόνο ένα υποκατάστημα του ιδρύματος. Και οι 100 υπάλληλοι, τόσο στις διοικητικές, όσο και στις υγειονομικές υπηρεσίες, αντιστοιχούν σε περισσότερους από 200 χιλιάδες ασφαλισμένους!Η ταλαιπωρία καθημερινά για τους ασφαλισμένους, αλλά και για τους υπαλλήλους είναι αφόρητη, έτσι που η δημιουργία και άλλου υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Κυψέλη να είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Περιορισμό στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι οικοδόμοι της Κυψέλης, που, με επικεφαλής τη διοίκηση του Παραρτήματος Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων,ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης και σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς, ώστε άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Χτες αντιπροσωπεία του Παραρτήματος συναντήθηκε με τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ κ. Παπαδάκη, από τον οποίο ζήτησε την ενεργοποίησή του για την άμεση λύση του προβλήματος. Ο κ. Παπαδάκης παραδέχτηκε την άσχημη κατάσταση του υποκαταστήματος και συμφώνησε με τους οικοδόμους ότι είναι αναγκαία η δημιουργία υποκαταστήματος ΙΚΑ Κυψέλης. Επίσης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την άμεση αποσυμφόρηση του υποκαταστήματος, καθώς και ότι θα μεταφέρει το αίτημα των οικοδόμων στη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι οικοδόμοι της Κυψέλης προσανατολίζονται και στην έναρξη κινητοποιήσεων με άλλους φορείς της περιοχής, ενώ πρόκειται να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμό.

Αυτή τη στιγμή, αν και κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων στο συγκεκριμένο ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 200 χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι προτιμάται ως τόπος διαμονής από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, με αποτέλεσμα, μέρα με τη μέρα, ο πληθυσμός να αυξάνεται σημαντικά. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαδικασία νομιμοποίησης οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, οι οποίοι αποκτούν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της περιοχής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, από δυόμισι χιλιάδες οικοδόμοι που πήραν πέρυσι τα Χριστούγεννα το δωροαδειόσημο, φέτος οι δικαιούχοι ξεπέρασαν τις 4.500.

Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, που απαιτούν ένα νέο ΙΚΑ στην Κυψέλη, αλλά όλοι οι ασφαλισμένοι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα. Οπως μας είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Καζάκος,"πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι η αποσυμφόρηση του υποκαταστήματος με τη δημιουργία νέου στην Κυψέλη", ενώ τις συνθήκες εργασίας τις χαρακτήρισε άθλιες.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Εξαρχος, πρόεδρος του Παραρτήματος Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων, τόνισε: "Εμείς διεκδικούμε κανονικό ΙΚΑ στην Κυψέλη. Θα καλέσουμε του μαζικούς φορείς και όλους όσοι έχουν σχέση με το ΙΚΑ για να πιέσουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος. Το ΙΚΑ έχει δημιουργηθεί με δικά μας λεφτά και γι' αυτό απαιτούμε καλύτερη εξυπηρέτηση".

Στις ατέλειωτες ουρές του ΙΚΑ, η κατάσταση είναι αφόρητη. "Αυτό το πράγμα είναι φοβερό - μας λέει η Ιωάννα Τριανταφύλλου. Εχω έρθει από τις 7 το πρωί και τελείωσα στις 10. Τρεις ώρες στην ουρά". Αγανακτισμένη στο μέσον της ουράς η Ελένη σημειώνει: "Ακόμα είμαι στη μέση και περιμένω περισσότερο από μιάμιση ώρα. Το βιβλιάριό μου θέλω να σφραγίσω. Ευτυχώς που έρχομαι μια φορά το χρόνο". "Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει καθημερινά", μας λέει η Ευαγγελία Χούπη και συνεχίζει "μπορεί να περιμένεις από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να εξυπηρετηθείς". "Περιμένω από τις 6.30 το πρωί και, βλέπεις, έχει περάσει η 10", μας λέει η Νίκη Καμινάρη που μόλις είχε εξυπηρετηθεί από το Ταμείο. "Τρεισήμισι ώρες για μια διαφορά 3.000 δραχμών"!

Σταμάτης ΖΗΣΙΜΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ