Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Αιχμάλωτη" του Αβραμόπουλου

Διαρκείς και ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στον Δ. Αβραμόπουλο, ευελπιστώντας ότι μπορεί να τον επηρεάσει και να τον αποτρέψει να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Ρηγίλλης, οι οποίοι ευελπιστούν ότι "η διστακτικότητα" που επιδεικνύεται από την πλευρά του δημάρχου, οφείλεται στο γεγονός των έντονων πιέσεων από την πλευρά της ΝΔ. Πάντως, η εικόνα που διαμορφώνεται ευρύτερα είναι ότι η ΝΔ παραμένει εγκλωβισμένη και κινείται με βάση το φόβο του νέου κόμματος.

Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πλατεία Κοτζιά είναι σταθερά μονότονο. "Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά". Ερμηνεύοντας τη στάση του Δ. Αβραμόπουλου, οι ίδιοι κύκλοι τη χαρακτηρίζουν αυτάρεσκα ως "αινιγματική σιωπή", επιδιώκοντας προφανώς να παίξουν με τις εντυπώσεις.

Αναφορικά με το ζήτημα του "διαλόγου" και μιας ενδεχόμενης συνάντησης μεταξύ Καραμανλή - Αβραμόπουλου, η κάθε πλευρά θέλει να γίνει με τους δικούς της όρους και με πρωτοβουλία της άλλης. Χαρακτηριστικά, από την πλευρά του δημάρχου δηλώνεται ότι "οι γέφυρες έχουν κοπεί, αλλά όχι με ευθύνη μας".

Απαντώντας ταυτόχρονα στα περί διαπλεκομένων που στηρίζουν τον Αβραμόπουλο, οι ίδιοι κύκλοι επιστρέφουν το μπαλάκι, λέγοντας "ας ονομάσουν πρώτα τα διαπλεκόμενα".

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής εμμέσως αναφέρθηκε και στα σενάρια για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον κ. Αβραμόπουλο, μιλώντας προχτές το βράδυ σε κομματικά στελέχη στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οφείλω να προειδοποιήσω ότι ολίγοι τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγή των δικών τους συμφερόντων και βλέποντας την κυβέρνηση να καταρρέει προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τη ΝΔ να έρθει στην εξουσία. Εγώ είμαι αποφασισμένος να μην το επιτρέψω, παρότι δεν είμαι από εκείνους που κάνουν την πρώτη κίνηση. Αν όμως προκληθώ, αυτό το σενάριο θα το εμποδίσω. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, ούτε μου αρέσει να προσωποποιώ καταστάσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτοί θα εμποδιστούν γιατί έχει αναπτυχθεί μία τεράστια κοινωνική πλειοψηφία, στην οποία συμμετέχουν και άνθρωποι που δεν ψήφιζαν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία".

Επίσης χαρακτήρισε μη αναστρέψιμη τη διαφορά του κόμματός του με το κυβερνών κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ