Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Διαμαρτυρία για τους "Ράμπο"

Πικετοφορία διαμαρτυρίας, την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, ώρα 7 μμ, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την προκλητική παρουσία στο λιμάνι της Σούδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου και χιλιάδων Αμερικανών "Ράμπο" στην πόλη. Καλείται ο λαός της περιοχής, με τη μαζική συμμετοχή του, να δώσει τη δική του περήφανη απάντηση στην πρόκληση των Αμερικανών "Ράμπο" στα φιλειρηνικά αισθήματά του και να διατρανώσει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο για το ματοκύλισμα των λαών η βάση της Σούδας και σαν θέρετρο από τους "Ράμπο" η πόλη των Χανίων.

Η Επιτροπή Ειρήνης, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προκλητική και επαναλαμβανόμενη παρουσία στο λιμάνι της Σούδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου. Οι Αμερικανοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, τονίζεται και προστίθεται: Η παρουσία τους εδώ είναι αντίθετη με τα πατριωτικά αισθήματα του χανιώτικου λαού. Θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η περιοχή μας ως ορμητήριο για το ματοκύλισμα των λαών.

Αναφερόμενη στη στάση ντόπιων κυβερνητικών παραγόντων και αιρετών της ΤΑ που προβάλλουν "οικονομικά οφέλη" από την παρουσία των Αμερικανών "Ράμπο", η Επιτροπή Ειρήνης επισημαίνει ότι ο λαός μας ποτέ δεν έβαλε το χρήμα πάνω από την αξιοπρέπεια, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και τη φιλία και συνεργασία των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ