Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα... περίεργα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ενημέρωσή σας σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα δύο κρατικά κανάλια τα οποία φροντίζουν να μας πληροφορούν "αδέσμευτα" για όσα συμβαίνουν.

***

Σύμφωνα λοιπόν με τα δελτία τους, οι κινητοποιήσεις σημείωσαν και σήμερα κάθετη κάμψη, καταλήψεις σχεδόν δεν υπάρχουν και ο αγώνας των μαθητών είναι υποτονικός και χωρίς ζωντάνια.

***

Φανταζόμαστε ότι στο αυριανό δελτίο θα μας πουν ότι όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια... πλάκα που έκαναν τα παιδιά σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις... δεν έγιναν ποτέ! Λογική εξέλιξη...

***

NEEΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ υποσχέθηκε ο ΟΑΕΔ, δηλαδή 1.400 μέσα στο χρόνο με το καθεστώς της επιδότησης των εργοδοτών και μας το παρουσιάζουν - όπως πάντα - σαν κοινωνική πολιτική.

***

Εντάξει δε λέμε, ό,τι δηλώσεις είσαι, άρα και ό,τι δηλώσεις ότι κάνεις, κάνεις σ' αυτή τη χώρα. Πλην όμως καλά θα είναι να μας εξηγήσουν πώς την αντιλαμβάνονται την... κοινωνία.

***

Γιατί εντάξει, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι σαφώς τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά μάλλον μειοψηφικό, δεν είναι έτσι; Οταν λοιπόν τους κάνουμε δωράκια, η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν ωφελείται. Αρα αυτό δεν είναι κοινωνική, είναι... αντικοινωνική πολιτική.

***

Αν πράγματι θέλουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας (κι όταν λέμε θέσεις εννοούμε από αυτές με μισθό, ασφάλιση, ωράριο), ξέρουν πως μπορούν να γίνουν. Με κάτι... "άγνωστες", και σαφώς "αναχρονιστικές" μεθόδους, όπως η... ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση.

***

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ αυτή η υπόθεση με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έχει γίνει πλέον μπερδεμένη. Ολόκληρος... ο πλανήτης τον αναζητεί και δεν τον βρίσκει ενώ η κυβέρνηση τον... βρίσκει συνεχώς μπροστά της αυτές τις μέρες στις δηλώσεις στελεχών της.

***

Επειδή λοιπόν πολύς... αποκρυφισμός έχει πέσει σε αυτή την ιστορία, σίγουρα κάτι... "μυρίζει" άσχημα. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία και πρώτα από όλα οι ΗΠΑ που είναι γνωστές για τις "μυστήριες" μεθόδους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ