Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόλογος και όχι επίλογος

Καλά, τώρα... Οι κομμουνιστές τα λένε αυτά... Είναι μια απάντηση, που ακούστηκε πολλές φορές αυτό το δίμηνο στα σχολεία, στις συνελεύσεις γονέων και κηδεμόνων, στα καφενεία. Οπουδήποτε, τέλος πάντων, γινόταν συζήτηση, για την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση και τον αγώνα των μαθητών. Ηταν μια "απάντηση" στο επιχείρημα, ότι και ν' ανοίξουν αύριο τα σχολεία, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που δημιουργεί η λεγόμενη μεταρρύθμιση, μένουν και θα φέρουν αναπόφευκτα ακόμη μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Το σημειώνουμε, γιατί και άλλοι, που δεν είναι κομμουνιστές, έρχονται και λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό το χτεσινό κύριο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας", που σημειώνει: "Θα είναι λάθος να εκτιμηθεί, ότι με τη μείωση του αριθμού των καταλήψεων και τον περιορισμό των μαθητικών κινητοποιήσεων έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Δε λύθηκε απολύτως τίποτε. Το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό, γιατί η μεταρρύθμιση είναι ατελής και έπρεπε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στα επίμαχα σημεία, που προκάλεσαν την αναταραχή και τις αντιδράσεις...

Δυστυχώς, ο κ. Αρσένης νομίζει ότι νίκησε στην αναμέτρησή του με τους μαθητές. Μιλάει για επίλογο, ενώ πρόκειται για πρόλογο. Ακόμη και αν σταματήσουν τώρα οι καταλήψεις, αυτό δε θα είναι παρά πύρρειος νίκη, για να μην πούμε "Αρσένειος νίκη"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ