Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Την πεποίθησή - "ευχή" του ότι δε θα είναι ο τελευταίος διοικητής του ΙΚΑ με κοινωνική διάσταση επανέλαβε και χτες ο απερχόμενος διοικητής του Ιδρύματος, Γρ. Σολωμός,στην τελετή των εγκαινίων του Εκπαιδευτικού Ορθοδοντικού Κέντρου του ΙΚΑ, στην οδό Λένορμαν.

"Διάβασα, είπε ο Γρ. Σολωμός, τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων μας. Γενικά θέλω να πω όμως πως έχω εμπιστοσύνη και στην κυβέρνηση για την εκτίμηση και την προτίμηση την οποία έχει στην κοινωνική ασφάλιση και στις αστείρευτες δυνάμεις του αγωνιζόμενου λαού μας. Δεν είναι δυνατόν ποτέ να πάψει αυτή η κατάκτηση του εικοστού αιώνα και να σβήσει και δε θα είμαι ο τελευταίος διοικητής ενός ασφαλιστικού φορέα σαν το ΙΚΑ με κοινωνική διάσταση. Πιστεύω, ότι θα υπάρξουν και άλλοι και το ΙΚΑ θα ζήσει με την κοινωνική του διάσταση".

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ του καθηγητή Μ. Νεκτάριου,πρώην προέδρου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου με χτεσινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου ως διοικητή του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού υποδηλώνει την πρόθεση και την πολιτική της κυβέρνησης για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με τις εντολές των ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και ΣΕΒ.

"Είναι ενέργεια ενταγμένη στις προτάσεις Σπράου - Τήνιου για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου χαρακτήρα της", συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και καταλήγει: "Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να λυθούν μόνο στη βάση του κοινού πορίσματος Ρόμπολη - Πέτρουλα - Ρουπακιώτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ