Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγώνας ενάντια στις διώξεις

Απεργία - απάντηση στη δικαστική δίωξη συνδικαλιστών της Ζώνης

Μετά τις δυνάμεις καταστολής που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ενάντια στον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,επιστρατεύονται και τα δικαστήρια! Τέσσερις συνδικαλιστές της Ζώνης και δυο εργαζόμενοι, δικάζονται την Τετάρτη για τα γεγονότα του Οκτώβρη του 1995, έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν εργάτες και άνεργοι που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαδήλωση χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ!

Τα σωματεία της Ζώνης πραγματοποιούν την ίδια μέρα 24ωρη απεργία και πορεία στα δικαστήρια του Πειραιά και δηλώνουν ότι αυτός που θα καταδικαστεί μέσα από τους αγώνες είναι η πολιτική διάλυσης και ανεργίας που προωθεί η κυβέρνηση!

Με δήλωσή του στο "Ρ" ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙΜ. Ξυδιάς, τόνισε: "Η ποινικοποίηση των αγώνων της Ζώνης και γενικότερα των αγώνων της εργατικής τάξης, από την κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Γνωρίζουμε τον αυταρχικό της χαρακτήρα και την προσπάθεια που κάνει να περάσει την πολιτική της ολιγαρχίας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάθε μηχανισμό επιβολής. Εμείς οργανώνουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε όχι μόνο τον αυταρχισμό αλλά συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης. Συσπειρωνόμαστε με τα άλλα σωματεία του Πειραιά και πανελλαδικά για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σ' αυτή την αντεργατική πολιτική".

  • Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ μαζί με τον ΟΑΕΔ, αναλαμβάνει τη "Δομή Στήριξης" για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης για τους ανέργους και εργαζόμενους στη Ζώνη, στις αρχές του Μάρτη. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την καταγραφή και ομαδοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων σύμφωνα με επαγγελματικά προσόντα, γνώσεις και εξειδικεύσεις. Την καταγραφή των ανέργων ηλικίας 54 ετών και άνω, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και χρειάζονται μέχρι 600 ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους, προκειμένου να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της Ζώνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ