Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ολοταχώς στη διάλυση

Την προώθηση των μέτρων αντιπαραγωγικής ανάπτυξης του λιμανιού, ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του ΟΛΠ

Η διάλυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων του λιμανιού του Πειραιά και η ανάπτυξη του αντιπαραγωγικού μοντέλου της διαμετακόμισης, καθώς και η προετοιμασία του επιβατικού λιμανιού για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων των πολυεθνικών, που θα εισβάλλουν στις ελληνικές θάλασσες - καθώς από την 1η Γενάρη έχει τεθεί σε ισχύ ο Κανονισμός 3577/92 της ΕΕ, που "σπάει" το καμποτάζ στις ελληνικές κρουαζιέρες - είναι οι πρώτες "προτεραιότητες" για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά ΑΕ!

Αυτό δήλωσε ξεκάθαρα χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Μανιατόπουλος,ενώ πριν ακόμα δημοσιευτεί στην "Εφημερίδα της Κυβέρνησης" ο νόμος "ξεπουλήματος" των δυο λιμανιών, προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός για την πρόσληψη εξωτερικού,όπως δήλωσε, συμβούλου, που θα καταστρώσει το στρατηγικό επιχειρησιακό και οργανωτικό σχέδιο της ΟΛΠ ΑΕ και το σχέδιο ανάπλασης του επιβατικού λιμένα, με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης! Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Μάρτη του 1999.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ακόμα και οι επιβατικοί σταθμοί του λιμανιού δίνονται στους εφοπλιστές, καθώς έχει γίνει ήδη προσφορά στην Ενωση Εφοπλιστών Τουριστικών πλοίων για τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση του επιβατικού σταθμού, όπου δένουν τα τουριστικά πλοία!

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επενδύσεων των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών,το οποίο θα διαχειριστούν οι ιδιώτες και που ήδη έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης.Τα χρήματα αυτά εξασφαλίστηκαν από το τρίτο κοινοτικό πακέτο συνοχής για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ και θα διατεθούν για την εκτέλεση έργων που δεν έχουν σχέση με τις παραγωγικές δραστηριότητες του λιμανιού, αλλά με το επιβατικό λιμάνι και τον τομέα της διαμετακόμισης!

Σ' ό,τι αφορά τη δημιουργία θυγατρικών εταιριών, ο πρόεδρος του ΟΛΠ δήλωσε "ότι θα είναι δυο τύπων": Η θυγατρική που θα δημιουργηθεί και θα έχει σχέση με το κύριο έργο (π.χ. τα κρουαζιερόπλοια) του λιμανιού, την οποία και θα ελέγχει η ΟΛΠ ΑΕ.Ο άλλος τύπος των θυγατρικών δε θα έχει σχέση με το κύριο έργο του λιμανιού, αλλά όπως ανέφερε σαν παράδειγμα, με την κατασκευή ξενοδοχείων, ...κήπων και άλλων. Οι οποίες παραγωγικές δραστηριότητες σβήνουν, καθώς, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα επενδύσεων, θα οριοθετηθεί χώρος στην περιοχή Καρβουνόσκαλας (αποθηκευόταν χύδην φορτίο) χωρητικότητας 1.500 αυτοκινήτων (!) και προβλέπεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 1999! Γίνεται σαφές ότι το μοντέλο του λιμανιού που προωθούν, αφορά μόνο τον τουρισμό και τη διαμετακόμιση. Σ' ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ο κ. Μανιατόπουλος δήλωσε απλά ότι ενδιαφέρεται για την επιβίωση και την ανάπτυξή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ