Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Λογική αρπακτικού"

Καταγγέλλει τις απαιτήσεις των κατασκευαστών η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Τις απαιτήσεις των κατασκευαστών για παραπέρα μείωση και, ουσιαστικά, κατάργηση του συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων στις οικοδομές, με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών προς τον πρωθυπουργό, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η μείωση κατά 10% του συντελεστή με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο 2676/'99 και οι ακόμα πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών των κατασκευαστών προς το ΙΚΑ "τους άνοιξε περισσότερο την όρεξη και επιδιώκουν να φάνε ολοκληρωτικά τον αντικειμενικό συντελεστή και να τους χαριστούν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν στο ΙΚΑ".

Σημειώνει ότι "οι προτάσεις των κατασκευαστών κινούνται στη λογική του αρπακτικού" και τονίζει ότι "τις απαιτήσεις των κατασκευαστών ενθαρρύνει η κυβέρνηση με την αντιασφαλιστική πολιτική της, καθώς και το ΤΕΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των κατασκευαστικών οργανώσεων και τους διαβεβαιώνουν ότι θα στηρίξουν τις απαιτήσεις τους".

Τέλος, τονίζει πως ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να γυρίσει στην εποχή της ασφαλιστικής αθλιότητας και ότι "με τη συνεχή πάλη μας θα επιβάλουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ασφαλιζόμαστε για όλες τις μέρες που δουλεύουμε, στο ύψος του πραγματικού ημερομίσθιου που παίρνουμε".

Την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Μ. Αρσένη, που, με επιστολή της προς τα ΜΜΕ Πιερίας, παρουσιάζει τους κατασκευαστές σαν θύματα και τους οικοδόμους θύτες, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.Οπως σημειώνει, η βουλευτής υιοθετεί τους ψευδείς ισχυρισμούς των κατασκευαστών για δήθεν περισσευούμενα ένσημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ