Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Στο "φως" η νοθεία

Ατράνταχτα στοιχεία για τη νοθεία στις εκλογές της Ενωσης, στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή τους

Οι εκλογές στην Ενωση Ναυτών είναι νόθες. Αυτό αποδείχτηκε με αδιάψευστα στοιχεία, ατράνταχτα επιχειρήματα, αλλά και από την κυνική - όπως σχολιάστηκε - ομολογία του προέδρου της Ενωσης Αντώνη Νταλακογιώργου,κατά τη χτεσινή συζήτηση της αίτησης για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να σταματήσουν οι εκλογές, που έγινε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.Την αίτηση κατέθεσαν 38 μέλη της Ενωσης και ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών".

Η κατάθεση του προέδρου της Ενωσης ήταν... διαφωτιστική. Επισήμανε ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που στις 21 του Γενάρη με την είσοδό του στο σωματείο αντίκρισε τις διαρρηγμένες πόρτες του σωματείου και την παραβιασμένη κάλπη και κάλεσε τις διωκτικές αρχές. Συνομολόγησε ότι πρόκειται για γεγονότα νοθείας, δεν αρνήθηκε ότι με την κλοπή των 71 ψηφοδελτίων από την ανοιχτή κάλπη παραβιάστηκε η μυστικότητα των εκλογών, αφού "οι άγνωστοι" που τα πήραν γνωρίζουν σε ποιους ανήκουν. Σημειώνεται ότι πάνω στα ψηφοδέλτια αναγράφονται τα στοιχεία των ψηφοφόρων τα οποία κατόπιν καλύπτονται με ταινία. Ωστόσο, κατά τον πρόεδρο της Ενωσης Ναυτών τα 71 ψηφοδέλτια αποτελούν ένα... "μηδαμινό" ποσοστό! Επίσης, ισχυρίστηκε ότι με την απόφαση των δύο μελών (που ανήκουν στην παράταξή του) της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου να ακυρωθούν τα 394 ψηφοδέλτια της διαρρηγμένης κάλπης και να σταλούν ξανά ψηφοδέλτια σε αυτούς που ήδη έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα για να ψηφίσουν δεύτερη φορά, εξασφαλίζεται η... εγκυρότητα των εκλογών.

Ομως κατατέθηκε στο δικαστήριο ένα σημαντικότατο στοιχείο που τίναξε στον αέρα όλους τους ισχυρισμούς περί εγκυρότητας. Συγκεκριμένα, όπως αποδείχτηκε από τα μητρώα του σωματείου, κάποια από τα 394 ψηφοδέλτια, στάλθηκαν σε διευθύνσεις συνδικαλιστών που ανήκουν στην ομάδα του προέδρου, ενώ στα ψηφοδέλτια αναγράφονται στοιχεία άλλων μελών του σωματείου!

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η κατάθεση του προέδρου του ΕΚ Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο οποίος δήλωσε... "ουδετερότητα"! Οπως σχολίασαν συνδικαλιστές, σε τέτοιες περιπτώσεις η "ουδετερότητα" αντιστοιχεί με τη συγκάλυψη της νοθείας...

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΓιάννης Μανουσογιαννάκης στη διάρκεια της κατάθεσής του υπογράμμισε ότι αν δε διακοπούν αυτές οι νόθες εκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμά τους δεν πρόκειται να αναγνωριστεί. Ο συνδικαλιστής μέλος της Ενωσης Ναυτών κ. Κηπόπουλος,σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συνέχιση αυτής της νόθας διαδικασίας αποτελεί παραβίαση του Καταστατικού. Οφελος από τη νοθεία έχει μόνο αυτός που τη στηρίζει και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τα καράβια ο κλάδος των ναυτών απαιτεί την ακύρωση αυτών των νόθων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ