Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για όλα φταίει η ... "Εργοστασιακή"

Προκλητικές ανακοινώσεις ΠΑΣΚΕ - διοίκησης "ΤΡΙΑΙΝΑΣ", ενόψει εκλογών

Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση προχωρούν την Τετάρτη 10 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι των "Ναυπηγείων Σκαραμαγκά",ενώ 8 μέρες μετά θα ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο "Τρίαινα".Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που η διαχειρίστρια αγγλική πολυεθνική "Μπράουν εντ Ρουτ" εντείνει τις προσπάθειές της για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και επιβολή πολλαπλής ειδικότητας, στηριζόμενη και στη συναινετική στάση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης του σωματείου.

Σε ανακοίνωση του σωματείου, με αφορμή την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) επαίρεται για την "πορεία 3 χρόνων γεμάτη αγώνες και νίκες", για την ανάπτυξη του ναυπηγείου, που "οφείλεται στην ηρεμία που επιδίωξε η πλειοψηφία του σωματείου" και για τη "διασφάλιση και διεύρυνση των θέσεων εργασίας". Και αυτό, όταν απ' το '95 το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 1.100 άτομα!

Πουθενά δε γίνεται λόγος για την αντεργατική στάση της πολυεθνικής, ενώ όλη η ανακοίνωση αναλώνεται σε μια επίθεση κατά της "Εργοστασιακής Επιτροπής", που είναι... αναχρονιστική και στείρα. Ανάλογη και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, που απ' την αρχή ως το τέλος επιτίθεται στην "Εργοστασιακή Επιτροπή", που "βγάζει κούφιες κραυγές για κομματικές σκοπιμότητες". Η ΠΑΣΚΕ "αισθάνεται περήφανη γιατί ασχολείται με σημαντικά θέματα και όχι με τα ασήμαντα, τις γαλοπούλες και τους σκληρούς ταξικούς αγώνες"!

Αυτά, όταν μόλις χτες η πολυεθνική επιχείρησε να επιβάλει σε 80 εργαζόμενους να γίνουν καθαριστές! Η πολυεθνική καθημερινά συγκεντρώνει εργαζόμενους, που η ίδια θέτει άνευ απασχόλησης, σε ορισμένους χώρους και στη συνέχεια τους στέλνει όπου και σε όποια δουλιά θέλει. Αρκετοί εργαζόμενοι αντέδρασαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 25% του μισθού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ