Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΡΟ
Πρόκληση στην πρόκληση

Εντείνονται οι προκλήσεις προς το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων

Ενα ένα βγαίνουν στη φόρα τα "άπλυτα" της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ,η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις της απέναντι στο νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων, στο κατάστημα της Αθήνας στον Κηφισσό, αλλά και απέναντι στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Προχτές το πρωί, η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Τσαγκατάκη μαζί με τους υπεύθυνους της Επιθεώρησης Εργασίας, του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας, επισκέφτηκαν το κατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν αν εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα αυτό. Ολοι μαζί οδηγήθηκαν στην αίθουσα επισκεπτών όπου "σεκιουριτάς" απαίτησε να ελέγξει τις τσάντες τους και να του δώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες! Κάτι που φυσικά δεν έγινε μετά την έντονη αντίδραση της συνδικαλίστριας.

Μάλιστα, όπως η ίδια διαπίστωσε, τα στοιχεία της ταυτότητας καταγράφονται σε ένα ειδικό βιβλίο! Η Μαρία Τσαγκατάκη καταγγέλλει ότι η διαδικασία αυτή τηρείται προφανώς για τους "ύποπτους" και "ενοχλητικούς" επισκέπτες, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για τη σκοπιμότητα της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητας, καθώς και για το πώς αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια.

Η πρόκληση όμως δε σταμάτησε εκεί. Η Διευθύντρια Προσωπικού που έφτασε στο χώρο για να "κατευνάσει" τα πνεύματα, μόλις είδε ένα από τα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου να κρατάει μία τσάντα με ανακοινώσεις, επιτακτικά του "υπενθύμισε" ότι "τις τσάντες τις αφήνουμε αλλού", ενώ πάνω στη συζήτηση δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι δεν αναγνωρίζει το νεοσύστατο σωματείο, αφού υπάρχει σωματείο στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης με δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων της "ΜΑΚΡΟ" ανά την Ελλάδα.

Τελικά και παρά τη δυσαρέσκεια των υπευθύνων του καταστήματος, ο έλεγχος έγινε και αναμένεται από μέρα σε μέρα το πόρισμα της Επιθεώρησης, ενώ οι ανακοινώσεις μοιράστηκαν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ