Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΚΕ του ΚΚΕ και του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας (ΚΟΔΗΣΟ)

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας (ΚΟΔΗΣΟ), με επικεφαλής τον Β. Γκέρκε,αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΟΔΗΣΟ ενημέρωσε για τις ανησυχίες του κόμματός της σχετικά με τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, όπως και για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε με εκπροσώπους των κυβερνήσεων και των κομμουνιστικών κομμάτωνΓαλλίας, Ιταλίας και Ρωσίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση και υπογραμμίστηκε η αντίθεση στις προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ και η ανάγκη ανεύρεσης πολιτικής ειρηνικής λύσης, που να διασφαλίζει το απαραβίαστο των συνόρων και τα δικαιώματα της αλβανικής μειονότητας.

Συζητήθηκαν σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πολύ επικίνδυνης κατάστασης γενικότερα στα Βαλκάνια, όπως και ενέργειες αντίστασης στις εξελίξεις σχετικά με τη λεγόμενη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, της οποίας στοιχείο είναι η κρίση στο Κόσσοβο, όπως και η Σύνοδος Κορυφής τον Απρίλη του 1999 στην Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ