Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ
Παραβιάσεις δικαιωμάτων με την ανοχή της κυβέρνησης

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως δεν υπάρχει καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την τράπεζα ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ δε βλέπει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η ίδια η ΟΤΟΕ έχει προχωρήσει σε επίσημες καταγγελίες, τις οποίες απέστειλε στις επιθεωρήσεις εργασίας.

Το θέμα των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας από τη συγκεκριμένη τράπεζα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου στην απάντησή του τα βρήκε όλα καλά. Αφού είπε ότι οι Επιθεωρήσεις Εργασίας ανήκουν στις νομαρχίες και δεν ελέγχονται από το υπουργείο, ανακοίνωσε πως από δύο ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δε γίνεται καμία παρανομία. Ετσι, όπως ισχυρίστηκε, η πληρωμή των υπερωριών γίνεται κανονικά, υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις για την πραγματοποίησή τους, ενώ καμία παραβίαση δε γίνεται και στο ωράριο εργασίας.

Εχετε μεγάλο πρόβλημα με τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, εάν σας δίνουν τέτοια στοιχεία είπε ο Ν. Γκατζής, τονίζοντας ότι η ίδια η ΟΤΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση και έστειλε σχετική καταγγελία σε 17 Επιθεωρήσεις Εργασίας. Στην τράπεζα είπε γίνεται συστηματική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και δεν τηρούνται καθόλου οι νόμιμες διαδικασίες. Ετσι δεν πληρώνονται υπερωρίες, καταργήθηκε το επίδομα ταμείου και όπως δείχνει και η ανοχή της κυβέρνησης αυτή η κατάσταση αποτελεί "πιλότο" για την επέκτασή τους και στις κρατικές τράπεζες. Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία, να επιβάλει τις σχετικές κυρώσεις και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους μέχρι πριν λίγο καιρό η τράπεζα έδινε δουλιά και για το σπίτι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ