Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εφυγε" ο Κώστας Γκουργιώτης

Εφυγε από κοντά μας πρόσφατα, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο αγαπητός σύντροφος Κώστας Γκουργιώτης.Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του στάθηκε πιστός στις γραμμές του Κόμματος και στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων.

Γεννήθηκε το 1926 στην Αρχαία Κόρινθο, από πολύ φτωχή αγροτική - κτηνοτροφική οικογένεια. Κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ το 1943 και ανέλαβε σοβαρές αποστολές τις οποίες εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία. Μετά την απελευθέρωση διώχτηκε από το κράτος και το παρακράτος, πιάστηκε και στάλθηκε στην Ελ Τάμπα. Οταν επέστρεψε συνελήφθη, πέρασε από στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο, έκατσε φυλακή στην Ακροναυπλία οχτώ χρόνια.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και υπήρξε δραστήριο και συνεπέστατο μέλος του. Το 1989 εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΕ Κορινθίας της ΠΕΑΕΑ, αξίωμα που είχε μέχρι το θάνατό του και υπηρέτησε με αφοσίωση.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ του νομού με τους προέδρους τους και πλήθος φίλων και συγχωριανών του στους οποίους ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ